Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, July 20, 2009

Mengidam....

Erm... malas nak buat kerja... bz tahap cipan... anyway ambik masa tuk update blog... nak tulis entry waktu teringin nak makan laksa shake... aku bukan pengemar laksa... tak suke sebenarnya... tapi tetiba je nak makan asam laksa... aikkkk... mau yang kat Jusco Midvalley tu punya... (Wahhh terliuq siot!)

So call Fidah dia kata laksa shake ada asam laksa... semua jenis laksa la... so malas nak gi Midvalley ari tu... bagi tahu Zamani dia tak kisah nak drive ke sana... ermmm sayang binik la katakan... mengadakan? So aku lak jenis kesiankan suami... hehehe... ajaklah ke bukit tinggi jusco... and this is what we get!!!


Laksa oklah masam, tapi aku habiskan pun sbb tekak ni nak benda yang masam je... ikan dia besar2... adehhh putus selera aku... Zamani lak order beriyani ayam... mengambil masa setengah jam... padahal yang ada kat situ hanya aku dan satu customer lagi... oh itu en Zamani, darah sudah naik atas kepala... tapi aku lagi hangin bila tekak ni kata tak best! tah apa-apa pada asam laksa tu, tak sama dengan mid valley...dah la mahalkan? RM 15.90...


Nasi beryani harge RM 19.90... well macam kata Zamani la... bayar mahal tapi kalau tak sedap... serupa tak yah makan kat situ... service pun fail!

Than aku order la rojak buah yang berharga RM 5.90... tapi yang best mangga tak ada dan aku cakap kat zamani, kita order rojak buah ke? Rojak timun????? selagi boleh timun tu dia letak and yet mangga tak ada????? Ganti betik... sakitnya jiwa ibu mengandunggggg!!!

Aku rasa nak nangis... wah gediksss... tapi seyes weiiii... tertelan air liur apa yang aku nak tak dapat... tapi suami ku memahami...

"Nanti B cari mangga la... " Zamani pujuk... lalalal

"Kat mana nak cari?" Buat muke sedih

"Cari je la... jangan risau... B cari sampai dapat... sian u nak makan eh..." Kiss kepala aku... lalala...
"Kalau tak B beli je rojak kat tepi jalan mana2... janji ada mangga..."

So suami ku dengan baik hatinya telah mendapatkan aku mangga mude yang kecik2 tu... ambik ko... puas makan!!!! yang best bila....

Aku terdengar bunyik bising kat dapur...
"B buat apa?"
"Kicap gule tu tuk ayang la... tumbuk cili padi baru best..."

Dia tumbuk cili padi nak buat sambal kicap dengan gule tuk aku.... how sweet la you sayang.... tersenyum je kan muke aku tengahari tu... Petang tu adik2 Zamani singgah umah... so jamu diorg mee goreng yang di goreng oleh mamak dan keropok yang di goreng oleh aku... akakakaka... malam tu tido umah MIL... pak ngah Zamani dtg... so minggu tu mmg tido sana... bila pak ngah balik... mak kuarkan mangga mude... ahak! i like...
"Nanti mak suruh ijat buat kicap tu..." Sian ijat... si Zamani ni la... kat umah boleh je buat... kat umah mak gedik kata tak tahu... minta ijat buat... ijat buat perhhh lagi hebat sampai aku menjilat2 kicap dlm mangkuk tu... pedas dan sungguh best... sori eh Ijat... akak menyusahkan Ijat... aku suke makan mangga tu dengan garam je, tapi compare dengan garam, best lagi kicap tu... ahhh sangat mengada... dush dush...pastu mlm tu aku melantak sorg2... hahaha lupa diri! sori ijat...sbb menyusahkan and thanks... sangat sedap... pedas dan best...

Dan tuk suami ku... boleh tahan jugak cili kicap kamu... sayang sangat kat kamu... muaksss... ermmm ada lagi tak kat umah? magga rasanya ada lagi dlm ais box sbb ari tu suami ku dengan baik hatinya dah siap potong siap2 tuk aku melantak kalau dia tak ada... ah terasa sunggu manja... alalalalala.... ok nak balik... nak kemas baju... MIL dengan FIL balik kampung menjemput... so Fifie je sorg kat umah... nak suruh hasra teman diaorg belum kawin lagi... opssss motip????... haiyak dush dush... heheheh gurau je Fifie... wink wink jangan mara aaaaa... bak kata along tak leh gurau gi dok surau... heheheh larikkkssssss....
Oh pagi tadi...
Aku :- Sayang bangun... 7 pagi dah...
Lelap jekan tak gerak pun laki aku...
Aku:- Bangun la...
Zamani :- Ermmmm
Aku :- Bangun... gi kejut fifie sekali... gi kerja... pastu mandi...kalau u tak nak mandi sorg u mandi dengan fifie...
Laki aku bukak mata tengok aku sesuatu... yahhhhh berjaya jugak ko bangun dari tido... memalu la pulak.... hahahaha....
Zamani :- Ayang buang tebiat eh???
Aku :- Bangun mandi cepat.... gi kejut fifie sama...
So cara yang sangat berkesan... lalalalalala...nasib baik awie tak ada, kan kan kan????
The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

Fadhlina Budiman said...

manjar nyer...kekekeke..mesti baby gal nih..

Hasra_Razali said...

Pose paling menarik dr EN. Zamani..."menumbuk cili di dapur"..ahaks!! sgt mithali gitu..huhuhu...

P/s: Oit...kot ye pun, cover2 le citer ttg aku tu, wat malu ajer...:p

Suki Cida said...

fadhlina
hehehe... tak pa la yang lelaki ke perempuan ku, both anak me and zamani... so kitaorg tak kisah sangat :)

Hasra
Tau tak pa... ala-ala putri gunung ledang... heheheh...ehhh malu la pulak... alah alah alah jangan merajuk eh...

NeenaAnuar said...

sungguh suci keadaan en. zamani di dapur bersama2 batu lesung! ahaks!

ana izzati said...

hahahaha..kalo awie ade,sah2 lah akak akan cakap suh along mandi dgn awie skali..muahahahaha...