Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, July 15, 2009

Merapu!

Usia kandungan dah 2 bulan... Alhamdulilla... gigih aku paksa diri makan ubat...walaupun ubat benda paling aku bencik! tapi tuk anak, racun pun ku minum,kan? vitamin nasib baik la tak jenis kapur, cuma Turinal (Ubat kuatkan rahim) je jenis kapur... tapi nasib baik kecik kalau besar panadol aku tak tahu la nak telan macamana. Still kena ambik ubat tu... haiz... memula sehari 2 kali, than doktor kurangkan sekali sehari... kena ambik sampai bila aden tak tahu.

Banyak sangat gerak ari ni... perut rasa tak selesa... macammana kalau besar nanti? Dok sms Zamani cakap sakit je... naik risau mamat tu...kih kih kih... tapi bila sampai umah rehat, baring dlm 30 min, sakit tu hilang... uhhhh kurang jugak risau dlm hati...


Semalam try bangun buat sarapan tuk Zamani... sian dia... dah sebulan lebih makan luar... minum sarapan pun buat air sendiri... sob sob sedihnya... che che wah... paksa diri tuk bangun pagi semalam... buat nasik goreng je... goreng terbanyak pulak... mulut nak makan 2 org je, tapi bila nak suap kat mulut sendiri... mula mual... adehhh cukup menyampah... asal???? selera tertutup sudah!


Than balik kerja tak mandi baring kejap kat bawah tengok manja lara... seyes aku rasa sangat senak perut ni... risau takut apa-apa... tapi Alhamdulilla bila baring tu ok sangat tak rasa sakit sikit pun.


Kul 7 ambik Zamani kat komuter... hahah pujuk jangan la sakit... nak ambik abak ko ni! bukan ibu nak kuar tuk bersuka ria... ahahaha statement poyo... Alhamdulilla ok je sampai komuter, tukar driver macam selalu sbb aku hanya bawak kereta kalau Zamani tak ada, selagi ada bayang2 Zamani, mmg dia yang bawak... ahak! Masuk je dia tanya ok ker tak... muke risau... sbbnyeeeee semalam plan nak gi tengok transfomer! Takut tak dpt tengok lagi la tu... heheheh Zamani ku itukan suci, kalau mengadu pening sikit pun, dia sure suruh aku rehat cukup2... mua mua mua. Gi bukit tinggi... dapatlah tiket kul 830... Zamani happy bukan main...kalah Nazmi atau Naufal aku rasa... enjoy habis tengok cerita idaman dia... best sangat CUME lepas tengok wayang aku jadi takut... hahahah terbayang2 kalau semua kereta lori jadi autobot... bole???


Ehem ehem... esok HALF BLOOD PRINCE akan di tayangkan... harus sehhh gi tonton... walaupun tahu jalan cerita dan kesudahan cerita tu... tapi tak pa, janji aku je yang tahu apa yang jadi... mmg la tak suprise sbb dah tahu jalan cerita tu... but aku gurantee this coming two harry potter's movie mmg best! Mcmmana aku nak cakap eh??? Sbb jalan cerita dia dr mula dah dark. Sedih dan penuh dendam la... erm yang baca buku tu tahu la kot... tapi Half Blood Prince is kemuncak sbb apa yang pembaca or peminat bayangkan semua akan jadi lain... mmg tak sangka dan akan terus tertanya... ahak! itu yang terjadi kat aku bila baca Half Blood Prince tu... marah giler bila baca ending episod ni sbb mmg tak sangka...


But baca Deathly Hallows menjawab semua soalan di dalam Half Blood Princess! ahak! yang faham tu faham je la yer... oh Jay??? when u gonna see Harry Potter? I guess u bring along anak buah ko yang celupar tu,kan??? hahahaha...

Oh to my dear Husband... thanks for memahami binik mu ni yer... siap sanggup belikan tiket movie harry potter semalam tuk tonton sama2 esok... sweet tak suami saya tu?!



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

8 comments:

NeenaAnuar said...

kite jer belum dpt tengok transformer lagik! tak per lar.... lambat2 sikit pun bagus gak.. tak der lar nak berperang tuk beli tiket kann.. anyway, enjoy your Harry Potter show yeah!

Deqna said...

half blood prince vs half blood princess. baru tau mana datangnya half blood princess tuh..

Jay Baharin said...

la dh beli ke? baru nak ajak tngok sama2 kt putrajaya nanti...huhu

lidasyah said...

so romantic la ur hubby.. caring and sharing.. wah gitu..

oops lupa lak nak kenalkan diri.. saya ida.. selama ni jadi silent reader. but now nk jadi kawan n hrp kita leh rapat melalui blog ni kan.. harap suki tak marah selama ni ida curi2 baca blog ni.. ampun ya...

Wahidah said...

haduhai tk beli pun tiket lagi..sure full la panggung..aip jeles nya org tu dh dpt book tiket..wuargh..

Anonymous said...

Wahh..your husband sounds perfect. U have known him for less than a year but seems like forever. Deep inside your heart, have you really actually know this guy? Cos I used to have similar experience like you

Pnut said...

Cida-ubat kuatkan rahim tu biasanya doktor kasi sampai 16mggu pregnant, kalau lps 16 mggu, consider zone selamat dah,

ღ lie _nurulz ღ said...

ohh,mmg sangat romantik ur hubby kak..
pandai dia jaga hati bininya..huhu..