Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, August 5, 2009

Dulu....


Bila tengok org kemaruk cinta ni... akak terasa rindu la waktu zaman bercinta dulu... rasanya banyak benda yang kita buat time bercinta dulu kita tak buat time kawin... but of coz la, kawin lagi syok... ko guling dr atas bawah pun org tak kisah punya...

Org bercinta ni fon tak lekang pun dr tangan... macammana bz pun stil nak jawab msgkan? malam pun kalau biasa bunyi alarms pun tak dengar, bunyik sms copat je bangun... semalam bual dengan Zamani...

Aku :- I rindu la saat2 berchinta dulu... bestkan?
Zamani :- dah kenapa lak ni? Kawin tak best ke?

Aku :- Tak la... best... tapikan kita tak sms macam dulu la....

Zamani :- U sihat ke tak ni? I dengan u selalu... sms apa? nak cakap cakap je la...

Aku :- Tengok u jawab dengan i pun dah lain...

Zamani:- Alah alah alah bini aku sorg ni... yer yer apa yang lain...

Ni nak cari point... Awas kamu en Zamani

DULU time berchinta....hang kat shah alam aku kat klang, ku kata ku lapar, sepantas kilat kau dtg... SEKARANG? aku kata lapar...2 jam siot gi beli nasi tak balik2 lagi... hahahah...alamak terungkit kisah tu lak... hehehe ampunnnn tuanku...

DULU bukan main kat opis siap bermms gambar... ayat pun jiwang2... love you miss you... padahal dulu pun tiap hari jumpakan? aku leh kira berapa kali je Zamani tak jumpa aku... hehehe... SEKARANG??? Sms dia hanya, ayang kat mana? ayang dah makan? ayang buat apa?

Aku tanya aku je... DULU sendiri report apa buat... sampai nak tido pun report... B nak tido dah ni... penat sangat... nite nite sayang.... SEKARANG aku kat sebelah je ni... masuk bilik, tarik selimut.... tak sempat gud nite, bisikan dengkuran dia yang dengar... ahahahah (ok tipu la tu... aku yang selalu buat macam tu...dpt bantal dah berlayar jauh....sian suami saya)... DULU bukan main, sampai opis msg, nak gi lunch msg, nak meeting msg, nak balik msg, nak tutup pc msg, berdiri depan pintu umah msg, hahah siap aku ingat lagi msg-msg dia...
~I dah sampai umah dah... nak mandi than nak kuar makan, u jangan lupa makan ok...~
~I tengah tengok tv... you tengah buat apa?~
~I tengah makan... u dah makan ke belum?~
~I dlm kereta on the way nak balik umah... u jangan stay opis lewat sangat~

Zamani gelak tak hengat...dok melayan rintihan bini dia... wakakak giler jiwang laki aku dulu... dia sekeras2 menafikan... heheh kalau dia cakap mcm tu kat aku pun aku tak mengaku siot... meremang bulu tengkok aku... but actually benda tu jadi...

Zamani :- Mana ada ayang ni....

Aku :- Ada ada... b tipu... pastu...

Sambung lagi tu

DULU b hantar lagu la... hantar email jiwang la... siap rajin buat graphic2 la.... SEKARANG mana ada... gamba pun tak nak ambik... haiyamakkkk...

Zamani :- Eh... tu time kerja DHL bole la... ni sekarang B sibuk la sayang
Aku :- alasannn
Muncung sebakul... oh takpuas ku sambung lagi...

DULU siap sms... dah kul 11 pun dok tanya buat apa... kalau i kata tak buat apa-apa. Wah cepat you dtg ajak minum... kalau dulu kuar dengan ur brothers pun sanggup tinggalkan diorg gi klang... SEKARANG??? hang tinggalkan aku lak daaaa....

Zamani :- HAHAHAH... sbb siang i nak habis masa dengan u... malam u tido i kuar la dengan diorg

Jawapan yang tak munasabah... org malam-malam habis masa dengan bini, dia lak terbalik...
Zamani :- Lagi lagi...

Sedap lak dia dengar eh... apa lagi point aku...

DULU every week gi tengok wayang? SEKARANG tak ada pun... tengok DVD pun jarang... sob sob sob...dah tu kalau DULU gaduh bukan main u pujuk i... dtg depan umah, bagi bunga... sms tak henti2...mms tak henti2... SEKARANG bila gaduh, dia salah pun dia buat tak tahu. Tak suke... macam kes balik lambat buat muke suci... dah tahu balik lambat... lagi mau tanya aku asal aku nak emo2... marah ni marah!!! hep hep!

Zamani :- Alah sayang b ni... sian dia eh...

Kereta terus berhenti depan kedai mamak...

Zamani :- Jom temankan B minum kat mamak eh... B darhaga kasih sayang wakakaka...

Malam semalam time nak tido. Dia akan charge fon dia dan aku... tetiba ada msg masuk

Dari HUBBY BABY...
Ku pandang dia... tergelak2...

"I dah nak tido dah ni... nite2 ayang... sweet dream..."

Terus tarik selimut...

"Tutup lampu eh... " Cit! Asal ko tak tulis dlm msg tu sekali.... sila tutup lampu... hahahaha

And petang semalam sajer nak test2 dia... kot2 la dia malas nak layan aku....

Aku SMS :- B... me rindu dia la...

Zamani SMS :- Yer Me rindu dia jugak...

and tetiba.... terkuar dr handfon... wakakak dia mms

Muakssss

Eceh ceh ceh... takut kena sound lagi la tu...

Anyway motip entry ni bukanla nak ungkit ke apa... cume bila tengok org bercinta... alah si ehem2... aku tergelak, but tanpa kita sedar kita dulu macam tu jugak... tak pandang kiri kanan macam dunia ni hanya ada kau dan aku... kan? Makan bersuap... minum secawan... oh kalau bola dah start, rasa2 jadi macam dulu before bercinta ke? lepak kedai mamak 2-3 pagi or may be stay at home je?

Pernah ari tu kuar dengan Zamani sampai umah kul 3 pagi... kat umah putrajaya... aku kuar umah dengan zamani dr kul 12 sampai kul 3 lepak kedai mamak... si Pidah tanya aku pagi2 esok

Pida :- aku ingat ko dah balik klang malam td... sbb aku tengok kul 1 ko kuar tak balik...

Aku ;- Kuar minum

Pidah pandang muke aku...geleng kepala

Pidah :- Dasyat ko eh! Belum kawin balik lewat pagi... dah kawin pun sama eh... ko tak leh wat air tuk laki ko??

hahahah gud question but no answer... bukan tak leh buat air tuk laki aku, tapi laki aku tak leh idup tanpa mamak2 dia seluruh Malaysia ni... heheheh larikkssss..



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

7 comments:

ana izzati said...

wakakakaka....konon2 comel lah tu along tu...wkakaakakaka...sangat the lawak ok..kak..nnt cuba cakap kat along..suh dia mms gmbr tu kat abak or mak...wakakakkaa....

Ernie said...

SUKA sangattttt baca blog awak...ialah masa bercinta bukan main lagi romantikkan, tak salah kalau niat kite mengungkit untuk menyemarakkan ikatan suami isteri..

ღ lie _nurulz ღ said...

tp tu la realitinya kan kak..
dulu bebaru kawen pun,adala gak ungkit2 gitu..
tp skang bila kte dah 3/4 thn kawen,dah jadi lali..
no loman-lomantik dah,melainkan kat tempat tido je..huuuu...

apapun,sweet je tgk akak ngan abg zamani..

mai said...

betul betul betul!! sgt sokong okey!
masa bchinta, genggam tgn mcm takut kiter ni lari, skrg nk lintas jalan tgn ank je dia pegang..tgn bini dia babai jer!!(kes ni lom jd kt me lg)..hehe

Pnut said...

cida, tu baru berapa bulan kawen tu...
esok-esok sikit lagi dah bertahun kawen merasalah kita lalu depan tv time dia tgh tgk tv pun dia marah..ahhah padahal kita tgh merajuk minta dipujuk...ahaks...

zamani koman-koman reti gak romantik bagai time chenta-chenta... hubby akak lagi keji, besday akak dia dtg lenggang kangkung je,.kita ni bajet le kot dia beli hadiah ke hapa..

part last yang lelaki tak leh hidup tanpa mamak sangat betul, andai kata kerajaan istihar lelaki tak leh keluar rumah 48jam, berapa riban mamak bankrup agaknya

Fadhlina Budiman said...

Saya adalah peminat blog cida.!suke suke suke..

Psst..u look beautiful on your big day.

Che Ta said...

hehe besok2 bila dah bertiga boleh buat part II pulak
bertambah2 la yg tak sama tu..
percayaa laaaahh
tp kan,
yg dulu takde, now ada pun bes jugak
dulu balik dating babai2 kat pagar je, now balik dating sama2 masuk bilik hahahaha
dulu ckp senggugut dia boleh tgk ja (apa kes nk raba perut anak dara org!)
now boleh urut2 satu badan lagi hehe
eh, i've wanting to get u present tak jumpa lagi, so sori dear. hari tu dah jumpa tak beli pula huhuu!