Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, August 19, 2009

Statement Suami ku satu ketika dahulu

Dulu time bercinta and tempoh bertunang... hubby ku yang bulatssss itu lagi ganas, tu selalu nak marah2 aku... risau... bila dia ajak dtg umah dia, 1001 satu alasan aku bagi...kitaorg pernah gaduh bila aku jadi berang dia lambat sangat nak kuar rumah... dia suruh aku masuk tapi aku malu sangat2... adehhh tak mo tak mo tak mo...

Dia pernah bising kat aku...

"Kalau kawin macammana??? tak langsung duduk umah mak ayah i ke???"

"Asal umah mak ayah i ni buruk sangat sampai u tak nak sangat singgah???"

Kadang2 aku rasa nak tampo je mulut dia time tu....

Bukan apa... aku tak nak la org kata dok bertandang umah lelaki... (HASRA! jangan nak ambik this as point eh, talking about myself bukan nak perli2 ke apa...) at the end tak ada apa-apa... tunang pun macam tu jugak... even ibu pun selalu sangat pesan... jangan sangat duduk umah tunangan... tak elok dan tak manis... so aku hanya menurut perintah... heheheh...

SEKARANG????

Kalau MC ke cuti ke... aku volunteer muke tak malu minta anta suamiku antar umah mak dia... hahahaha... padan muke ko! sampai satu ketika dia lak yang ajak aku balik rumah sbb Zamani kata dia lebih selesa tido kat umah... sbb aku dah seronok aaaa dok umah mak... dengan adik2 ipar and biras pun dah sekepala sekarang... hahaha bak kata wonder pet apa yang penting????

KERJASAMA!!!!

Dulu merengek nak balik umah ibu... actually aku tak rasa ada beza kasih sayang ibu dengan mak... sbb ibu jauh sangat dah sekarang ni... weekend ok kot nak gedik... like weekend i prefer stay kat umah mak... bual2... gurau2... seronok oooo...

"U ni macam tak nak balik je... best eh duduk umah mak..."

Kan best kalau ku rekod statement laki aku dulu dok kata aku tak nak duduk umah family dia sbb buruk la apa la...

"Dulu you bising, risau siap dok ungkit kalau i kawin dengan u, takut i tak nak duduk umah mak... sekarang i tak nak balik pun u nak bising ke sayang oiiiii???? "

Zamani gelak2...

"iyer iyer i tahu you suke duduk sini..."

"Tau tak pa..."

Buat muke 10 sen... ahak! Makin lama aku rasa MIL aku sangat la sporting... you can share everything with her... about your past, future, apa sahaja la...cerita je... dia ok...

Sbb dlm otak aku ni sebelum ni, aku selalu bayangkan mak mertua tu tak best... ini tak leh itu tak leh... ini salah, itu salah... than sedara2 lak menakutkan aku sbb tengok family Zamani semua bertudung and aku??? Setan,kan??? Tapi im just being myself... buat apa nak jadi plastik just to bodek2 mak dengan bapak mertuakan? That not me... bak kata mak malam tadi, Shida tetap Shida, Mak tetap mak... kita dua org yang beza...ini tugas Zamani nak didik Shida macammana...mak abak mmg tak ada nak paksa-paksa... mak pun dulu kawin je bukan pakai tudung pun... sob sob sportingkan MIL ku itu?? i guess im wrong pasal mertua ni or i just be so lucky to have MIL yang sangat penyayang... tak cayo... tanya Che Ta... kan Che Ta????

So Hasra walaupun hang coming soon, but i guess ko dah rasa aura kesedapan keluarga Encik Anwarkan??? Ipar-ipar yang sekepala... boleh kongsi apa sahaja... biras-biras yang memula sorg2 senyap je sekarang active sudah... mulut sorg2 macam bertih jagung...memula che Ta senyap jo... than aku pun sonyap jo... sejak hang ada, me and che ta bersatu mengenakan Fifi, sbb mamat tu dulu kalau kenakan org tak hengat....ini la masa me and che ta balas dendam... ambik ko... jangan ingat kami senyap, kami boleh di perli... ahak! apa pun sajer je nak bikin ceria suasana...

Erm... tak sabar nak sambut Ramadan dan raya sesama... walaupun i will know aku akan rindu ibu dengan ayah... but im sure setiap sorg dr adik2 ipar aku mesti ada je nak ceriakan keadaan... if not suami ku tu la main peranan... kan sayang????

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

7 comments:

lidasyah said...

alhamdulillah.. you are so lucky...

Ernie said...

hehehe dulu belum sah harusla malu-malu yer. sekarang pantang diajak die dlu start kete...

lidasyah said...

but rindu gak cite ttg your own family..:/

Che Ta said...

sendiri mau tau aa.. hehe
tp kalau buat salah, konpom kena marah sama je sapa2 pon huhu! mak/abak selalu ckp depa mmg tak beza2kan sesiapa, anak menantu sama je. kalau mak/abak tak pernah berkira dgn kita, kita pun tak payah la nak berkira,ye dak? bab balik rumah siapa, mak tak penah nk campur, in fact kalau lama tak balik tokai, mak lak yg tanya awat lama tak balik hehe

nasaoji said...

kt pun, time kwn2 dulu, sekali je p jmp asben,..

time tunang, tak pernah..

sbnyer, tu la, riso, kt kan pmpn, klu baik cam ne pun, ttp ader bts, sb time tu tak jd sah lg...;p

mmg best klu dpt family IL yg sekepala...;p

Deqna said...

baguslah gituh... bukan senang nak dapat family in law cam tu kan..

actually husband pun happy kalau kita baik ngan family dia..

barulah hidup lebih berkat

NeenaAnuar said...

memang best kalau dpt keluarga in laws yg sporting nie kan.. like my in laws pun sporting gak..apa pun ok jerr....

yeaa.. yg penting kite harus bijak dlm membahagikan masa antara parents sendiri & PIL kannn...