Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, August 19, 2009

Morning Everyone!

Ok quick up date... semalam beta MC... sbb??

Ingat ari sabtu yang ku tunjuk protes kat suami sendiri, kemas umah???? Actually lepas bersihkan umah, ada spoting sikit...tapi aku ingat may be aku yang salah tengok... time tu risau, tapi kan baru baik dengan en suami, maka malas nak buat dia bising dan risau... so gi umah ibu, muke happy bila on sunday cek cek tak ada spoting da...

But Monday!!!! Nak gi lunch, gi la terkucil sat... macam salah tengok... spoting lagi ke ni??? dan bila nampak macam tu aku mula panic... so kebetulan Zamani call... aku bagi tahu dia, dia call mak... sepantas kilat mak call tanya kenapa and told her everything...

Sangat risau, sangat panic... pegang2 perut hopefully tak ada apa-apa... paling tak pun hanya berharap plesenta ku di bawah... but dont let my baby hurt... pray hard that time...

Mak dengan Abak dtg ke opis jemput aku ke Umra... sementara tu Zamani tak senang duduk, dok sms, than call me few time... i know he worried... but aku pun tak nak buat dia risau, so tenangkan diri sendiri dulu... dlm kul 3 mak dtg... and aku gi Umra...

On the way gi Umra Zamani called bagi tahu jumpa kat Umra... oh sangat terharu... nak nangis pun ada time tu... i really need him... tak polok pun, tengok muke pun jadi laaaa... ahak!

Dr Rafi and Umu nan ado... tak pa... i just want to know what goin on??? Spoting tu sbb apa??? tetiba je bila tengok spoting tu, ari2 aku dan seluruh perut aku macam sakit gastrik gitu... tawakal je... layan mak dengan Zamani bual... tapi pikiran aku still pada baby... hope ZamCida's Junior will be alrite...

Ambik blood presure... timbang berat... 55.5 kg... mak kata not gud...sbb dah 3 bulan and dah berapa kali gi Umra...berat aku tak lari... 54kg-56 kg paling berat...hope berat badan tak menganggu baby...

Than my turn... doktor lain lak take over, apa tah nama doktor tu, aku tak tahu... semua masuk... pakat nak tahu apasal spoting ni... menyesal aku buat kerja berat2... seyes!!!! Tampo, terajang diri sendiri!!! Hambik ko!

Doktor suruh aku baring, scan... tapi sebelum scan dia tengok perut aku... pegang... and told me????

"You rahim i rasa kuat ni... should be no problem kot..." Ok itu dah buat aku lega... but i want to see my baby... dia ok tak dlm tu???

So doktor scan... korang tahu apa jadi???


Baby ku buat kung fu fighting sorg2 dlm tu! Kaki dia gerak2 tendang... tangan pun sama... mulut bukak tutup... lompat2... and boleh pusing2... semua pakat gelak... and aku la org paling happy dan bersyukur... ahhh macam nak nangis je bila tengok she/he doing fine...

Yang kelakar bila scan tu dia boleh pusing2...doktor terus cakap

"See, i told you tak ada benda yang nak di risaukan. .. tadi nak senyum pun tak nakkan? Ur baby ok... not to worry...ok now kita tengok uri dia..."

Scan uri ada kat atas...

"Ermmm... kenapa spoting eh... tak pa... janji baby ok... tak ada apa yang risau... you still makan Turinal?"

Aku angguk...

"Ok... Dr Umu dah kurangkan one day satu bijik... now, u kena ambik balik sehari dua kali ok... pagi dan malam..."

Alamak!!!! tapi tuk baby... ibu sanggup telan sebotol pun ok...

Lega!!!! itu yang boleh aku ungkap... and Zamani's face pun dah boleh senyum...

"Baby kita buas... so u kena tahan banyak2..." Statement suami ku...

Tok mama lak buat statement... budak tu bosan, nak suruh mak ayah dia tengok dia kawat dlm perut... lama sangat tak nampak dia buat apa kat dlm tu...

Im happy! really happy... be gud yah sayang... now bila perut ku sakit2 sikit, i know dia buat kerja kat dlm perut aku... ingatkan someting wrong... tapi tengok keadaaan dia kat dlm tu, i know dia main sorg2 kebosanan...

Tak pa... tak lama... 6 month to go... and after that ibu dengan abak boleh gomol2 baby cukup2... Insya Allah... to all readers... pls doakan kesihatan bayi saya...

To mak and abak... banyak sangat pertolongan mak dengan abak... susah payah tuk cida...cida sangat sangat hargai apa yang mak buat... siap offer cida duduk umah mak supaya mak senang monitor cida kat umah...and to my SIL... Ijat pun... kejap2 tanya aku nak apa-apa tak... sbb ari isnin tu malam aku di landa kemabukan yang teruk... thanks alot... tak tahu macammana nak balas jasa my PIL... but insya Allah i wont forget every single thing yang diorg ...

Terharu ok... mak belikan kusyen tuk aku, sbb aku selalu mengadu sakit perut bila jalan jauh2 naik kereta, terhentak2... mmg la korang akan cakap... takat kusyen... nak heboh... bukan sbb kusyen tu... tapi ingatan tu...how she take gud care of me and baby... baby ni pun kalau rasa2 lupa daratan satu hari nanti, tak pa, aku relakan kak aisyah dengan kak aliya smack down dia... heheheh ok tak???



Ok siapa yang dajal ambik gambar budak ni gune phone cam aku... hahah very the lawak... pak long ka? Pak cik ka? pak teh ni??? Habis garang muke kak long ni...




Gambar-gambar bayi ganster Tokai ...opss... sudah tukaq... Sungai Buloh, ha! dekat sikit... sila takut ok Arissah / Zamani's Juniour (since Zamani masih terhegeh2 nak pilih nama tuk anak dia... gua dah settle, kira confirm tunggu bersalin je gi daftar... En Zamani tang nak bersalin kang baru dtg hidayah petunjuk nama kot... wakakak...)


Wink wink kat Mak cik Hasra... hang teror bagi makna nama org... ke nama fifi je hang cari makna??? kasi sikit nama-nama lelaki tuk baby akuh... kih kih kih... Budak ni baru je 3 bulan... ibunya dah sibuk pilih nama... ahak! bior la... dah ibu over excited kan???? aku belum kawin dah pilih nama anak... so this is the time.... gunekan sebaik mungkin... wink wink...




Ok Che Ta , Mr Ana... hambo gurau... heheheh jangan saman eh....



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

6 comments:

lidasyah said...

akhirnya.. ida risau gak pk cida.. tp nasib baik takde pape..

cida paste la gambar scan baby tu.. leh gak tgk aksi kungfu cidazam junior.. ntah2 baby boy kan..

apa yang penting takde pape n selamat.. alhamdulillah...

Farah said...

isk mmg risau la kan bila nampak spotting tu..buat sementara ni takyahla buat kerja berat2..yang kena angkat2 semua tu takyah buat..bab bantal tu mmg penting..bile pregnant kite mmg perlu byk bantal sbb duduk n baring dah tak selesa..saya dulu ngadu sakit2 badan terus husband beli kan 3 bantal yang empat segi tu..

Ernie said...

alhamdulillah tade ape2 yang berlaku yer. jangan terlalu aktif sangat tau... duduk diam2

Suki Cida said...

Lidasyah
Alah yang... kalau letak it just like normal pic... mana ada dia gerak... ahak! tapi i tak bohong... ada 2 saksi termasuk dok 3... hehehe... he/she moving like having party kat tummy mummy...

Farah
Tak pa satu pun dah mahal dah harga tu... tak sangka MIL sanggup beli mahal tuk me... kalau i murah2 je...harga pun tak murah ok... boleh cover lebih dari 3 bantal u ok... heheh... eh u beli bantal 3 for RM 10 ke??? ok ok gurau je... akak baru nak ceria2... :p

Ernie
Thanks ernie... tu la... tak nak dah gerak lebih2 sekarang

Che Ta said...

hoh, mentang2 la kitorang jauh kt ulu sg buloh ni.. sokmo the last to know apa2.. kecik ati ni haa
hehe.. rilek aa, masa ni la nk jadi cik puan, dok dendiam.. tayah sibuk2 nk buat apa2
sakit mata? pejam je.. hehe

Hasra_Razali said...

aik? acik ke ditugaskan utk carik nama...okey ler...nnti ler yer...kot2 masa marking paper tu, ada ternampak nama budak2 yang best kan, with its meaning ler kan..tak mo la sedap takde makna...