Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, August 19, 2009

Cit aku di TAG????? Apakah???

Ok di Tag oleh org di bawah ni... ha! ambik ko tepek gambo kasi glamor sikit...

wah wah... sogan2 nak sebut nama achik yo??? yang best part bila dia kata " sesapa yang masih belum habis ganti posa. sebenarnya taknak tulis nama cida terang2an, mahu menjaga nama baik dia.." How dare you che Ta ???? chewah beremo lak di sini... Lalalalala... nama ku di sebut jua... tapi tak pa... nak bagi kenyataan bertulis di sini yah tuan2, puan2, Cik2, tuan seri, puan seri sekalian... hamba dalam peringat trimester yang pertama... jadi adalah lebih baik hamba menjaga kandungan hamba... sbb hamba pun kurang makan... jadi ada la alasan yang di terima Allah, Insya Allah... (conpidentnya aku)...

Ok Tag eh... lomah badan... tapi semangat kekeluargaan ku buat la jugak... Jom layannnn

So these are the rules..
# Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
# Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
# Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
# Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged
# Paste the award badge in your sidebar ..




-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kita mula kan dengan Bismilla... yang first ni sedap... nak kutuk ni... sedia ke che ta oiii.... ahak! Awat minta 5 ja??? aku ada banyak nak tulis ni... wakakaka...


1. Che ta ni biras ku... kira aku pangkat kakak la... walaupun dia matang berapa abad eh?? wahhh terlebih... kena fire jugak kang nanti.... alah beza 3 tahun jo... since aku masih 28 maka tambah setahun 4 tahun... ha banyak sikit angka tu... lariksss lariksss selamatkan diri anda!percaya atau tak, aku kenal dia melaui blog, since Zamani kata dia kaki blog jugak...I think she start blogging first la... sbb entry dia since 2006 lagi... tapi tak lawan aku yang giler menulis ni... ku baca konon senyap2 la... Zamani pun tak tahu sebenarnya...alasanku kenapa??? Sbb nak menjadi spy... kui kui kui... nak ler tengok Mak mertua ku macammana... so far ok je... dia cerita pasal MIL macam aku cerita sekarang ni la... so tak ada problem... Kantoiii sbb che ta yang tahu aku ada blog... waaaahhh tersebar satu family keluarga En Anwar... sob sob sob... ku maki Zamani sebakul setengah...tak la ku maki bad word kat dia... macam biasa, emo dan panic je lebih... gara2 kebodohan ku gi clik link che ta, ari tu boleh lak terlepaskan... dpt la detect kat blog dia, siapa yang masuk blog dia... (Hahah apa interestting pasal dia kat para ni????aku menjawab soalan tak??? hahah layan jerkkkk)


2. Nampak pendiam... first time aku jumpa dia... ermmm life saver... konon2 tak ada benda nak bual dengan bakal MIL and FIL ( time tu)...ku bual2 dengan dia... ahhh sangat ramah... cume tak caya jugak antara dia dengan penulisan dia yang slumber badak je tu... ahak!


3. Memiliki anak yang comel... itu dah kira menarik perhatian ku... heheheh... ni kes nak tangkap muat je menjawab soalan


4. Ha! oh isteri yang sangat sporting... Zamani selalu bagi contoh... "tengok Ta benarkan anyah gi bla... bla...bla... dengan kawan2 dia... asal i tak leh???". Che ta kebal oooo... boleh berjauhan dengan Mr Ana dia... dan lepak bersama putri2nya... ha kalau aku minta maaf... harus ko! baru kuar umah ku dah sms kata tak sihat... wakakaka.... nak gi jugak aku buat2 pengsan... hehehe... ok Che ta jangan terpengaruh, sat lagi ku kena fire dengan suami mu... kot2 lepas ni Che ta buat2 pengsan... hahahah... erm aku tak mungkin jadi che ta kot... bluek... kalau boleh jadi pun ku rasa tunggu 5 tahun lagi...hahahah...so encik zamani sila tahu, di situ ada anda, di situ ada saya selamanya... *gelak syaitonnnnn*


5. Anak 2 badan tak gemuk... aku mmg jeles tu tengok org-org yang tak ada masalah lansung pasal berat badan lepas bersalin ni... syok aaaaa..


Ok dah habis... Che ta ampun jangan marah ehhhhhh.... apa yang ku tulis ni...


*********

10 things about me????


1. Sila tahu aku seorg yang gemuksss lagi bulat 7 tahun yang lepas...


2. Sila tahu nick name ku di sekolah baby jumbo... dan keluarga panggil aku negro kampung... sumpahan yang aku tak leh nak terima tapi sebagai satu semangat... ahak!


3. Aku seorg yang keras kepala... kalau aku kata itu, maka itu la... tak ada siapa yang boleh berubah... dan Allah telah kurniakan suami yang keras hati... lagi teruk dr aku...padan muke... jadilah korang pasangan yang serasi...


4. Aku anak sulung dan suami ku anak sulung...komitmen anak sulung ni susah... but Alhamdulilla both of us manage to arrange time antara masa umah MIL dengan umah mak aku... i like!


5. Aku seorg yang baran...kalau marah dok cakap lepas...kalau tak leh nak lepas, ku buat muke ketat seketat yang boleh


6. Bila marah atau stress aku suke berjalan2... plus membuzykan diri sendiri... jangan harap ku nak duduk mngadap muke org yang buat aku marah


7. Cita2 aku nak jadi suriumah... hahahah sila tahu... niat hati belajar ni semata2 nak backup kot2 la perlukan kerja ke apa ke... baru nak gune... heheheh may be insya Allah 10 year from now bersara jaga anak2 kat umah... bila rezeki suami ku lebih...


8. Aku tak makan durian...bau lagi la tak yah... nak aku pengsan, sila buat...


9. Aku tak suke binatang reptilia... tulun tulun... bukan takat mati tapi pengsan


10. Aku suke bercakap... tapi kena ada kawan yang pandai layan...kalau tak aku boleh jadi pendiam... ahak!


********


1. Yang berjauhan dengan sang suami selama 3 hari... berbelanja sebanyak RM 500 lebih dan suami dia bayar balik melalui internet banking... ha! laki bini kerja bank... sila kenalkan diri anda... confirm dia buat tak tahu.... (DEQNA)


2. Org tu baru beli camera baru... siap puji MIL dia pandai buat soya... ahak! Minah cun tu.... mengaku cepat!!!! (Neena)


3. Siapa suami nama RUDY???? hahahah *jeling kat awien*


4. Pengapit of the year... bakal biras.... Ya ampun patut dia yang aku tag pertama... hahah no 4 gi... janji ada... siapa lak nak mengaku jadi bakal bini si fifi??? Kan Cik Hasra????


5. Siapa nama anak Putri dengan Putra walaupun bukan keturunan raja??? Norlida ni rasa dari keturunan raja mana??? hehehehe


6. Ibu kepada 3 org anak... rasa anak lelaki kot semua... aaaaa takut je salah... Ernie sila betulkan anda ada 3 org putrakan?????


7. Siapa kawan adik aku??? Kerap lak komen kat sini... adeh...kawan sekolah ke apa Farah??? uhuk!


8. Siapa anak nama Khenhaizi? Suami pun Khenhaizi??? Mrs Kenhaizi dah sekarang dah bukan keturunan Rusli... ahahahah... Fidah sila jawab pmpuan yang very the bz


9. Ermmm boleh Tag si ijat tak???? waaaaaaa... sedih mesti tak leh punya... president beras antarabangsa sudah cop pi oooo... siapa lak aku nak tag ni??? ermmm let ceeeee....ha yang pregnant sama dengan aku... Puan Awakkkk... Puan Nona sila buat... hehehehe


10...last person... ya ampun... siapa! siapa????? boleh ku lupa kawan ku nuuuuunnnn berkerja kat UPSI tu????? Puan Ab... buat2 tak nampak tag nampak??? ahak!


********

Ok... aku nak gi Tag diorg semua ni... ok... nak lawat tapak org tag ni sblm org lain tag diorg... ok????/


********


alamak... iyo la... kang ku letak... siapa cipta tag ni??? awat tak suruh tampal dinding umah jo??? Che ta... dah siap dahhhh... senyum lebar nampak??? wink wink... oh org yang aku tag aku tahu ada korang dah buat... sajer je nak bagi penuh... wakakaka




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

9 comments:

atty's said...

selamat menyambut ramadhan ..

chempaka said...

fuhhhh.....lama sudah ku tidak di tag!! mau tarik napas dulu....hehe

Hasra_Razali said...

pjg seh tag tu..susah woooo..huk huk huk

Che Ta said...

miahahahaAHAAAHAAA!!
oit, kurang2, letak ler gambaq ku yg ayu sikit. karang presiden boikot ahli haa..?
sila tahu, ku juga dulu besar anak gajah dan dipanggil anak negro (tp ku cas african-american le glemer sikit kan..haha)
kurus sejak berchenta dgn Anaku.. kena buli daaa.. tp kurus punya pasal.. ku redhoooo

Ernie said...

adusss takkan saya nak jawab ayat panjang lebar macam awak hehe betullatu ade 3 abdul kat umah tu... nanti free saya buat

Awien Ghazi said...

rasa nya awien patut dikecualikan coz i just done it yesterday... :)

NeenaAnuar said...

aiyooookkkk... ku sudah di tag! hahaha.. ku masih utang dengan mu secara total 2 tag niee.. yg about en suami masih lagi belum ku settlekan.... insyallah.. akan ku buat secopat yg boleh yeahh!

Deqna said...

eh tag ni cam dah pernah kena buat.. so aci tak kalau tak yah buat lagi..kopipes boleh?

hahahahaha

Farah said...

hahha alaa kak cida saya mmg suka tinggalkan jejak kalau pi blog org..tak suke la jd silent reader ni hehehe..