Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, September 30, 2009

Aku yang sesak napas

Sedar diri tu sikit... badan awak tak macam kerengge dah... chewah... kerengge...

Update pasal baby! Baby dah 18 weeks da... ke dah 19 weeks??? jap Ibu tengok baby centre sat naaa...ok 19 weeks... Alhamdulilla...

Perut ku makin membesar... suke ku tengok... tak kisah dah kalau nampak perubahan badan yang agak besar... nak tido pun susah... Abak tak leh nak peluk Ibu rapat2 dah... hahah... kejap2 Ibu tolak abak, jauh sikit... tersentuh perut je, rasa terhimpit... sian la pulak terbangun2 laki aku bila aku tolak dia ke tepi sikit...

Masih tak rasa gerakkan baby... i dont know... perut rasa macam masuk angin jugak kadang2... may be baby gerak la...tapi denyutan jantung mmg kuat...kalau sentuh sure leh rasa... Alhamdulilla...

Berat aku masih lagi 57 kg... average... naik turun tak lebih dari tu... dah terasa berat kat perut ni... kalau sembahyang, sujud atau rukuk, ku terasa berat di bahagian perut... kalau tido terlentang, aku rasa ada benda menjalar je dlm perut ni... like i said... macam berangin gitu...

Bila nak rasa tendangan kamu wahai anak ku???

Jumaat nak buat medical check up... rasa2 Sabtu leh dpt MC tak??? sbb mak nak masak sabtu ni... semangatnya aku nak belajar masakan mak...

Apa perkembangan anak ibu agaknya yer??? Erm... cepatlah Jumaat... aku jalan pun dah slow... mmg tak leh laju2... terasa perutku ada benda yang terlompat2... but yang aku perasan bila dia gerak aktif, when Zamani touch me, dia stay diam... wahhhh boleh ikut ciri Che Aisyah kita tak?? Cukup dia hangin kalau Mummy mengadu kat abak dia, dia nakal... sepantas kilat Che Aisyah duduk diam... hahahah... penangan kegarangan all AnaS kot...

Kih kih kih


Baby di minggu ke 19....

You're halfway there! The top of your uterus now reaches your belly button and will grow about a centimeter per week. The fetus measures around 6 inches/ 15 centimeters long from crown to rump and weighs about 9 ounces/ 240 grams. She has started to swallow amniotic fluid, and her kidneys continue to make urine. Hair on the scalp is sprouting. Sensory development reaches its peak this week. The nerve cells serving each of the senses - taste, smell, hearing, seeing and touch - are now developing in their specialised areas of the brain.

Nerve cell production slows down as existing nerve cells grow larger and make more complex connections. If you're carrying a baby girl, she already has roughly six million eggs in her ovaries. By the time she's born, she'll have about one million.

You may have felt the kicking and somersaulting of your growing baby. At times, you might find that she is so mobile that you can't sleep. The next 10 weeks or so will be your baby's busiest and most active time, until the womb gets too crowded. Two will soon be three and that will mean lots of changes, so have a look at our sex and relationships section.

Hope this time baby tak malu nak tunjuk dia perempuan ke lelaki... tak sabar... once i know je zazzzzzz kita cari apa-apa yang patut tuk baby eh... kih kih kih... blue or pink??? anyone wanna guess out our baby's sex???


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

4 comments:

fealize_eleanoer said...

it's pink...it's pink!

baby pink!

hikksss...!

**x kesala blue or pink..janji sihat!

mai said...

skrg pink pon boys leh pakai kan..and i guess baby boy!!lalala

ader hadiah x klu betul..hehe

Anonymous said...

aku vote pink.. awat ramai vote blue?? pink aahhh.. biar sejarah berulang kembali.. waakakaka
-ZY

Suki Cida said...

fealize
hahah ok u pilih pink... boleh geng dengan safiya...

Mai...
alamak nan ado hadiah ler mai... hahah nak kawan dengan irfan kan?

ZY...
Kalau sejarah berulang, aku rasa ku doakan anak ku perempuan, kalau lelaki tak dapat ku bayangkan balqis buat apa kat anak aku...hahah silap2 macam ko pakaikan najib telekong kot time solat... wakakakak... kalau perempuan kita leh geng membenteras keganasan terhadap rayyan... pakat serang anak pidah... muahahah... kan?