Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Saturday, October 24, 2009

Something special from him

semalam aku mmg rasa down... nak balik awal, kunci lak kat dlm kereta... memula bagi tahu Zamani tak yah ambik aku, aku tumpang kawan, last2 nasib baik teringat pasal kunci umah, kalau tak jenuh aku tunggu dia balik depan umah... so ambik peluang buat je la kerja... since hati tak tenteram...

Dia pun tak call aku... sob sob...sbb lepas kerja normally Zamani akan call aku sajer suke2 berbual sebelum jumpa... hahah gedik eh kitaorg? Nak jumpa dlm masa one hour, still nak lepas2 rindu. Sila tahu once masuk kerja, hanya SMS je ok... aku tak berani nak kacau dia during office hour... biar dia cari binik dia... heheheh

Sampai je... dia bagi salam, terus peluk dan cium aku... aku nak nangis but tahan sbb i know, dia takkan suke... kiss me few time kat pipi... still mud swing... senyum just to appreciate apa dia buat... tapi hati masih lagi bengkak...

Dalam kereta, dia terus bukak playlist kat fon dia...

Lagu Im yours....

Zamani :- Baby... ni lagu abak bagi Ibu first time abak nak ngurat ibu... kan ibukan...

Berat nak senyum, aku senyum jugak la... sambil pegang tangan suami ku terchinta tu....

Zamani :- Ni lagu auntie Neena dlm blog dia jugak....

Derai gelak...

Than next song.... Lucky

Zamani :- Ni lagu ibu bagi abak... time abak nak balik umah tok mama... semangat abak dengar lagu ni tau...

Next song Tanpa

Zamani :- Abak tak pernah dengar lagu ni, tapikan ibu buat words ni kat gambar abak and ibu buat wall paper laptop... abak dok pikir, apa je ibu tulis ni... rupanya lirik lagu...

Next song Aku punya kamu

Time ni dia tak kata apa-apa... sbb kitaorg tengah berbual-bual pasal kerja, dan yang sewaktu dengannya

Final song Sampai syurga

Zamani :- Time ni patutnya abak nak kasi ibu memula2 sekali... maklumlah ibu ada cinta hati sebelum ni... konon abak nak jadi pasrah la... tak dpt memiliki ibu time tu, konon tunggu sampai syurga ar... sekali tu tak sempat daaaa... tapi still bagi kat ibu lepas tu...

Zamani suke lagu ni...maksud lagu yang sangat mendalam....

He make me smile... i know Zamani is u gud husband... bila dia tengok aku down and sad... buat dia terasa sama... kata sehati sejiwakan? Cume mud aku pun tah time tu serabut dengan banyak benda... but baby respond ok... sepanjang hari baby diam je... may be dia tak nak kacau aku yang tengah mudy... bual dengan hasra, dia pujuk baby... so i told baby that umi hasra pesan sekian sekian sekian... dia hanya gerak after 3 minit, itu pun hanya satu tendangan / gerakkan sahaja... lepas tu senyap kembali...

Risau jugak...

But bila abak bukak lagu2 tu, rasa la dia gerak2... may be she respond to music... sbb bila aku diam, dia pun diam sama...

Ermmmm nak dpatkan tafsiran Al-quran la... nak baca surah Yusof, mariyam dan Lukman... aku baca tu boleh tapi tak faham lak maksud... may be kalau ada tafsiran secara tak langsung i know the meaning of each ayatkan? Boleh la kongsi belajar sama... mak ngah la ni... ambik Tafsiran Al-Quran Atuk Rusli... pastu tak bagi balik....

Aku nak beli buku cerita jugak, malam sebelum tido bacakan dia bed time story ok tak? Sbb kalau aku duduk berbual, aku rasa pergerakan dia, tapi kalau aku diam, dia pun diam sama... may be boleh di pikirkan... heheheh

Oklah tu je nak tulis... dadaaaaa....



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

Cik Yayang said...

SO SWEET!

lidasyah said...

bestnya.. romantik sgt2 la.. continue smpi bila2 k.. comel la... :0D

Che Ta said...

tafsir online pun ada, tunggu donlod aje
tp mostly in inggerish, so tak berapa nk feel mcm baca melayu indon punye hehe
-piss-

NeenaAnuar said...

hohohoho... lagu blog untie neena pun baby dah dengar yek? confirm baby nanti akan follow baca blog untie neena... hehehehee...

Deqna said...

byk lah lagu2 yg kena mengena yer.kenangan tu sumer kan.