Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Saturday, October 24, 2009

Try test tengok....

Aku terpaksa private blog aku... ermmm sbb aku malas nak gaduh2 dengan org... rupanya ada je pembaca tak suke entry2 aku... well tak pa... tak semua org suke dengan apa yang kita buat... biar la aku mengalah... sbb i know she wont stop serang aku, so let me private this blog and for those yang loyal dengan blog ni je la baca ok? Yang lain bole baca kat FB... but aku tak tahu kalau blog private, FB keluar ke tak... ni yang nak try tengok... kalau tak, ermmmm tak pa la... tak ada rezeki org lain nak baca...

May be im to celuparkan... bagus jugak, kalau tak aku takkan sedar kesilapan ni... but apa pun sepatutnya, kalau tak suke kenapa tak tegur cara baik? Kalau cara aku salah sekali pun,kan? tapi like Zamani cakap, learn from mistake... jangan menunding jari pada org, but tunding jari pada diri sendiri... mulut tempayan bole tutup, tapi mulut manusia??? Kita tak leh nak tutup melainkan ia tutup sendiri...

Yesterday im so down... nak nangis tak leh... duduk terpikir siapa la org yang tak puas hati tu... keep serang aku dengan kata2 yang sungguh kesat... cursing my baby cukup buat aku sedih... but thanks god hubby is there... heheheh... binik diakan manja... walaupun dia marah but i know dia tak leh nak tengok aku muram durja macam tu...

Terus je menangis... ahhhhh crying is the best... semua keluar... extra bonus bila kat bahu suami sendiri... thanks dear... keep kissing my head... usap belakang aku...dan aku hanya dengar nasihat2 dia... and thanks god dia tak melenting sbb aku melalak... hahahah Zamani cukup pantang tengok aku nangis2 mengada ni tanpa sebab... but aku cume nak lepaskan geram, sakit hati kat dada ni... terapi yang baik sebenarnya...

Apa pun pada reader... kalau rasa aku terlalu kurang ajar, aku tak patut bangit isu2 tertentu, tegur la aku, jangan kondem macam tu... kalau tak puas ati, let me know... apa salah aku...

Ok kita tengok kuar FB tak entry ni eh...




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

4 comments:

Cik Yayang said...

HATI...
Senjata paling bahaya dlm diri manusia..

dr hati lah, segala2nya bermula..kalau hati tak busuk, takde la duk kuar kata2 kesat smpai kpd insan yang tak tahu bahkan tak lahir pn lagi...

kalau hati tak busuk, takde la manusia2 yang sggup mnjatuhkan dan mengaibkan insan lain...Nauzubillah...Innalillahhi wa inna illahi rajiun..:-)

Suki Cida said...

cik yayang
sbb kita manusia... tak lepas dr buat kesilapan... dan kita tak pernah sedar kesilapan tu selagi tak di betulkan oleh org... tak pa kita belajar memperbaiki diri...apa jua org nak kata, kita tak leh nak halang... kalau benda salah kit aperbaiki... soalan insan yang belum lahir, segala di tanganNya... dah di tetapkan olehNya... insya Allah baby ok...

Hani said...

Kak Cida..

Pedulikan apa org nak cakap sebab manusia mmg tak penah puas dengan apa yg dia ada..
Kita bahagia pun, ada org tak suka..lumrah manusia mmg macam tu..

Just kuatkan hati k..jangan pk apa-apa..takde pekdah pun pk pasal org yg nk menjatuhkan kita..sabar dan doa banyak-banyak..baik pk life akak..pk pasal baby..kan?

Hanya Dia saja yang Maha Mengetahui...ok?..:)

NeenaAnuar said...

tak per cida.... take it easy... nice to hear u be positive towards it...

about the "Lalat"... just ignore them lah dear! now u dah private ur blog.. so kite tengok boleh lagi ker dia nak hinggap kat sini kannn??