Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, November 25, 2009

Mud yang kurang baik... sian suami ku

Pagi ni mud aku kurang baik... tak tahu kenapa... mungkin apa yang aku cari semua tak ada... pagi ni lepas sarapan pagi, aku terus on lappy... yang buat aku panas ati entry yang aku buat semalam, aku publish tak ada... hanya tajuk sahaja... entry tu panjang tau... cheh!!! bengang!

Pastu Zamani lak bising2... suruh aku mandi... aku dah cakap kejap... dia bising lagi... sampai tah bingit aku rasa... cari entry semalam tak jumpa... aku jadi panas tetiba... Zamani terus bising...

Yerla umah ibu tak ada heater... jadi manual la masak air... so ibu dah masak air, so Zamani angkat letak dlm baldi, isi air sejuk... selalu dia tak bising... hari ni dia bising lak suruh aku mandi secepat mungkin...

Aku bangun masuk bilik... time nak bukak bengkung dengan stokin pun dia bising suruh mandi... aku jadi bingit... adehhhh... terus je aku masuk mandi...

Lepas mandi, kuar cari baju,kain semua tak ada... aku panggil ibu... tapi ibu sibuk... arhhh mak cik naik hantu nak nangis... tapi yang nyahut suami aku... tah kenapa aku geram dengan dia... terus tutup dan kunci pintu... Zamani ketuk2... bila aku bukak... aku terus pandang cermin...(merajuk merajuk....)

Zamani :- Ayang panggil B ke?

Aku tak jawab... geleng kepala...

Zamani :- Ayang nak apa? B ambikkan eh

Still diam...

Zamani :- Kenapa ni?

Aku :- Tak ada apa-apa la... (dengan kasar)

Zamani :- Kenapa ni???

Terus dia kuar bilik... tetiba aku jadi serba salah... dia tanya baik je... aku terus keluar panggil ibu... ibu pun takut agaknya tengok muke aku yang masam.

Ibu :- nak pakai tak pilis ni?

Aku :- Sukati la... nak pakai, pakai je la...

Terus masuk bilik... siap2... than ibu masuk... bawak bengkung, pilis dan ubat2 apa tah nak lumur kat badan aku ni... cheh baru je mandi!!!

Ibu :- Asal marah2 suami macam tu? Sian dia... tak baik along ni... dosa buat dia mcm tu...

Aku diam... tah la... mud aku kurang baik... lepas tu aku terus tido... tak tido sebenarnya... sajer tak nak kuar bilik... tapi lepas ibu keluar Zamani masuk... cheh akak buat2 lelap mata... tak mo kawan... aku rasa dia berdiri depan aku... than dia duduk sentuh pipi aku...

Zamani:- Ayang... I buat salah ke? You marah I ke?

Luluh hati aku sehhhh.... mata tak bukak lagi ni... geleng kepala...

Zamani :- Ayang sakit eh?

Aku angguk...

Zamani :- Kat mana sakit?

Aku :- Kepala sakit....

Zamani picit kepala aku... terus sentuh pipi... awwww... akak suke... i like!

Zamani:- Kalau i ada buat you marah, just let me know... ayang tak sayang b ke? Kalau ayang tak suke b, b balik umah mak, ye??

Apa balik umah mak??? Tak nak... cepat aku geleng kepala... ambik tangan buat bantal kat pipi... siapa tak sayang suami???

Terus dia polok aku... hehehe...

Dah terus cool... terus baik...

Tak baikkan aku? Sian suami aku... layan aku baik dan sabar...lagi nak pijak kepala...

And petang tadi... hati aku tetiba tersentuh... aku mula rindukan Aryssa bila aku bukak entry2 lama... macammana happynya aku dari mula aku tahu aku mengandung... aku terus masuk bilik... konon bawak diri dlm bilik... and Zamani masuk bilik lepas aku masuk... terus dia peluk aku yang tengah nangis... akak biasalah... boleh control, kalau abang jamani dok peluk... mmg berderai air mata ni... Kali ni dia tak tanya kenapa aku nangis... tapi aku rasa dia cukup prihatin... terus biarkan aku nangis... air mata kuar, dia lap... air mata kuar dia lap... habis baju kena pilis yang tepek kat kepala nih... lantok ler... emosi akak terganggu.

Tah la... i miss her so much... bukan tak redha... bukan tak boleh nak terima kenyataan... tapi aku rindu sangat... bila baca entry aku yang lepas-lepas... aku rasa sedih sangat. Tapi aku bersyukur sbb aku masih ada suami yang memahami...

Kak Pnut sekali lagi bagi nasihat dan membuka mata aku sejenak.....

'ALLAH answer prayers in 3 ways.
HE says YES & GIVES u what u want.
HE says NO & GIVES u something BETTER.
HE says WAIT GIVES u the BEST in HIS own tim
e

Dan aku rasa... Allah mengambil Aryssa dari aku dan Zamani sbb dia telah berikan aku sesuatu yang amat berharga, suami ku yang tak putus bagi semangat dan terus mendoakan kesihatan aku....

To hubby...

Maafkan ayang sbb kasar dengan B tadi... kadang2 ayang terlalu ikut perasaan marah ni... sampai kadang2 ayang lupa jaga hati dan perasaan B... thank you for being with me... in gud time and bad time... love you Bunny...

Heheh lama tak panggil dia Bunny... wakakaka... zaman berchinta aku la hunny... dia la Bunny... kih kih kih... erm...banyak yang ku lupa... kena ingat balik ni...




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

Che Ta said...

hehe standed aa kaklong mud org baru pas bersalin, hormone imbalance. tetiba sedih, sayu tak pasai2. remmber i dulu, mana dgn tgn sakit sebelah, laaagi tenseyn, rasa cam cacat takde org nk bantu sumer..konpius.. nk buat senduri tak boleh, nk minta tlg org macam taknak.. tensiii sakit jiwa!!
sebab tu org tua2 pesan kena jaga betui2, termasuk jaga perasaan. kalau tak, boleh meroyan.tak leh emo tak tentu, org keliling pun kena aware gak. we really need their help and understanding.kena byk sabar. zikir byk2, baru tak berangan pikir benda bukan2. maybe elok juga kalau kaklong kurangkang tgk benda2 yg boleh mengundang syahdu/ingatan kat aryssa, bukan nk suruh lupa, but ingatan dalam kepala 'kurang' sikit spesyel efek dia than tgk gambar atau baca entri lama2.

Che Ta said...

kaklong, if u need help, boleh join group forum kat cari - they always have thread utk kes2 mcm ni. lots of info how to handle and help with the associated problems, like susu bdn tu.
look for parenting threads

Suki Cida said...

che ta
erm tu la.. sbb tak ada kerja dok belek entry lama2... pastu nak emo2... kih kih kih... along pun ckp benda yang sama... anyway thanks for the tips... will gugel later...

Hani said...

'ALLAH answer prayers in 3 ways.
HE says YES & GIVES u what u want.
HE says NO & GIVES u something BETTER.
HE says WAIT GIVES u the BEST in HIS own time..

kak cida, betol tu...jangan sesekali lupa berdoa..sebabnya Allah mendengar doa-doa kita...InsyaAllah, Dia akan berikan yang terbaik untuk kita..:)

Jangan sedih2 lagik k...:))

Suki Cida said...

hani
thanks... akak cube tuk tak bersedih jugak ni... insya Allah... cume perlukan masa... thanks hani... terima kasih atas nasihat dan doa ok...hugz