Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, November 24, 2009

Cintaku tuk Abang Jamani Sampai Ke Etiophia

Actually entry ni patut aku tulis lama dah... tapi sbb masalah2 dan dugaan yang tak leh nak elakkan... baru sekarang oklah nak cerita...

Abang Jamani ai suke sangat la lagu ni kan... kalau boleh nak tido pun nak dengar... hahaha... ari tu waktu dia ambik aku balik kerja, dia tanya aku...

Zamani :- Kenapa ayang tak bagi lagu ni kat B? Patut bagi lagu ni kat B... kan ayang suke ikut B? mana B pergi...ayang nak ikut kan kan kan???

Aku :- Eh bila lak?? Mana ada...kalau i bagi lagu ni kat you... mau you lari...

Zamani :- Tak la... B suke lagu ni...

After all the lyric mcm bestkan? bermakna sangat pun...heheheh kalau dah nama cinta... ke syurga pun ku sanggup Tunggu! hahaha tetiba aku teringat entry che ta... heheheh... tak ada maknanya nak tunggu luar pintu syurga ambik bau... wakakak... sedangkan kita ni lalu enterance pintu syurga tu tah layak atau tak... iyo dak???

Oklah... tuk suami ku yang tercinta... kalau adikmu dedicate lagu tuk isterinya... ai pun nak jugak la... since you love this song TOOOOO much... ok lah.... 'sepesial' dedicate tuk you...

video

Kalau kau benar sayang padaku
Dan kalau kau benar cinta
Ucapkanlah janji setiamu

Kalau kau benar sungguh mau
semua milikku untukmu jiwa dan ragaku
semuanya milikmu

Bukanlah emas permata
(intan berlian?) Juga bukan gemerlap dunia
(bintang-bintang?) Bulan madu aku pun tak minta
Asalkan kita dapat berdua aku pun bahagia
Kemana pun kamu pergi ku kan ikut kamu walau ke hujung dunia

Jangankan gunung Fujiyama,
Puncak Himalaya ku ikut kamu
Jangankan ke Kamboja,
Ke Etiopia ku ikut kamu
Kalau memang kamu memang cinta aku,
Ke kutub utara aku ikut kamu

Jangan.. jangan.. janganlah kau ragu-ragu sayang
Jangan.. jangan.. janganlah ragukan cintaku

Jangan.. jangan.. janganlah bimbang dan ragu sayang
Sungguh mati aku cinta kepadamu

Sempoi tak lagu ni??? hehehe... lawak tapi makna dia mendalam... kan? Ke mana jua kanda pergi, adinda pasti menurut mememani kanda... heheh kalau tak percaya??? ambik kapak belah dada... ewahhhh ada berani??? *kelip2 mata*

Dia bukan nak ke kebun yer walaupun muke nampak garang... dia selalu je nak buat aku gelak... ni kalau abak nampak harte dlm kereta dia di salah gunakan... habis ko! hehehe... tapi ku faham dia nak buat aku gelak je... maklumlah asik stress jekan???

Kadang2 nak marah pun serba salah... tak pa la... tak kacau org kacau binik dia je tak pa... yer tak? Stress stress balik kerja, nampak dia cool sikit... but sometime aku naik rimas jugak... heheh... tak pa la... demi chinta... ku sanggup la ke mana jua dengan mu... you jump i jump la kiranya...



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

2 comments:

Deqna said...

hahaha kelakar video klip nie.. hari tu has ada suh tgk dari blog dia.. tapi tak leh bukak pulak...

tapi lagu ni memang menghiburkan pun..

Suki Cida said...

deqna
kelakorkan?? ilang la stress kejap... heheheh