Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Sunday, December 13, 2009

Leesa Formula body contour

Aku di 'suggest' tuk pakai gel ni kalau nak kurus oleh mak sedara Zamani... mak su Aini... hehehe... Zamani bising jugak memula...sbb lepas satu2 aku minta dia belikan... lalalalal... tapi bila dengar nama mak su dia yang suggest dia terus diam... bagi duit jo...

Semangat nak beli gel ni... tapi sayangnya kedai leesa formula ni bukak time opis hour... tiap kali en zamani nak gi beli kedai nak tutup... isnin hingga jumaat pukul 9.00 sampai 6.00 petang kot... sabtu setengah hari...

Jadi aku minta bantuan cik yayang hantar aku kat kedai tu... heheh... dlm pantang... ibu pun risau jugak... tapi aku ni kalau nak kan sesuatu nak tang tu jugak... ibu memula tak bagi... tapi Zamani kata ok... alah naik kereta jerk pun... maka ibu pakaikan bengkung seketatnya... lumur minyak satu badan...

So now aku telah dapatkan gel ni... korang tahu tak aku pakai malam tadi...org tu kata sapu sikit... sbb panas... aku pun letak la... tak rasa apa pun... ku letak la banyak2... ambik ko... malam tak leh nak tido... tangan aku pijau... macam pegang cili padi tu... mungkin tu la panas yang di katakan... tapi kat perut tak rasa lak... peha dengan lengan mmg terasa... nak menangis, tapi mengantuk lak... lelap je la...

Panasssssss..... rasa nak terbakar aku... tapi nak kurus punya pasal... gigih ku tahan.... mak su kata dia turun 10 kg... 10 kg... banyak tu uols...

Semalam bincang dengan Zamani... ikutkan ati aku ni nak ada anak dlm masa 3 bulan lagi... tapi suami ku tak agree... kesihatan aku lagi penting, kalau dah doktor sarankan 6 bulan, baik ikut nasihat doktor... sambil tu dia ambik ati aku... tak tahu la janji kosong ke apa... kita hanimun dulu... nothing to rush... we need to plan sebaik mungkin, dari sesihatan aku, kewangan, kesediaan... ada ke word kesediaan??? hehehe suka suki aku je...

Terpikir sejenak... adakah kami terlalu rush tuk dptkan anak???

Mungkin....

Now aku kena sedia segalanya... lepas pantang kena ambik asid folic... pengambilan makana pun kena kurangkan benda yang manis2... sbb aku ada kencing maniskan?

Than dari segi kewangan... org kata biar berlebih2... dari setakat cukup...

Emosi pun kena jugak jaga... tak leh emosional sangat sbb effect baby... aku teringat akan nasihat abak dengan mak... jangan terlalu excited sbb baby boleh merasa perasaan ibu dan ayah...jangan sesekali 'mereka' terasa diri 'mereka' unwanted in this world... kata2 itu mula bermain di minda ku...

Aku terlalu banyak sangat merungut... ungkit sometime... akukan consider masih lagi pengantin baru... heheheh... jadi perhatian suami tu perlu sangat2... so bila terasa terabai, start la marah... dok cakap kat suami "kalau ada anak agaknya ai pun you tak pandang..." "kalau ada anak u dah tak sayang ai", "kalau ada anak you lupa tanggungjawab you"

So aku kena prepare bukan sahaja dari segi fizikal, mental as well...

Tapi aku takut jugak next pregnant jadi mcm ni jugak.... uhhhhh... itu yang menghantui aku...

Jauh betul menyimpang dari cerita body gel ke plan anak lak... heheheh... apa pun yang badan nak kurus tu, try la... heheh bagi aku try dulu... kang aku cerita perbezaannya...

Tapi buat masa ni... aku nak cakp satu kat uolzzzz.... PANASSSSS terbakor badan aku, aku rasa...

From The Half Blood Princess...with me, u never walk alone

6 comments:

iKHMAR said...

cak!
tinggal jejak lgi..
hehehe.

semoga brjaya slim kan badan.. yeah~ chaiyok2!

kak Suki Cida bolehhh!!
Malaysia bolehhhh!

Liana said...

cida..kalau untuk perut buncit boleh pakai x...

Cik Yayang said...

Dah timbang sebelum mencuba benda alah ni ke belum nih? Timbang dulu, then after a week tgk balik...kalau a week turun sekilo or 2 kilo...i'll follow u..hahahaha...

Suki Cida said...

ikhmar
Ya ikhmar... sila berikan semangat dan sokongan anda... kak cida akan lakukan sehingga buleh... wakakaka

Liana
Tak pasti la liana... i guess and hope ok la kot, sbb sekarang perut cida muncit... hehehe... lemak sana sini... peha kalah peha lembu bole??? heheheh

Cik yayang
yer akan ku ukur dan timbang nanti... uhuhuhuhu

mai said...

cida klu nk sapu kt tulang muka leh x? nk bagi muka nmpak kurus/ runcing..haha

Che Ta said...

hahahhahahaha
eh bukan ku dah pesan ke haritu menda alah tu panas nk mampusss.. esp first time guna
tp lepas lelama esok ok la dah tak rasa apa

cik mai,
gilooo apo nk sapu kat muka
mau rasa cam tercabut pipi mung hehe