Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Friday, May 15, 2009

Hanimun.... day 2 part 3

Day -2....

PART 3.... Kisah panjang sikit sbb aku malas nak buat entry 2-3 kali...so khatamkan apa yang kami buat day 2 kat PD ok....

Murning!!!! Muke ku seawal pagi... walaupun mata berat, tapi tetap kena bangun sbb tak nak ketinggalan sarapan pagi....so bangun...gosok gigi and cuci muke... ermmm sbb lepas makan nak berjalan2 di tepi pantai... uh... i like... Mr Zamaniku ajak mandi laut, tempat malam semalam... tapi tengok lah dulu... takut tengahari terik... habis jugak hitam kulit aku.... siapa nak jawab?

Tapi Suamiku itu, sangat la susah nak bangun... payah uolz... mmg boleh pengsan kalau nak kejutkan dia... akhirnya aku mengunakan ugutan, kalau dia tak gi, aku gi sendiri! Baru la dia bangun....

Mr Zamani dengan muke bengis dia... elehhhh marah! marah! berani marah... dia bengang aku lengah masa sedangkan dia dah siap dah... uhuhuhu...lawak...tak yah la nak marah bila hanimun ni...kang kalau mud ilang susah lak kang nak pujuk... ngeh ngeh ngeh! Kan Zamani kan kan kan?

Dalam pada tu aku takut jugak... kot2 dia bertukar jadi badang.... mau aku terjun laut.

Time pagi macam ni, merak ni merata2 jalan kat taman... sangat seronok ok....

Aku tak sangka la pulak suami ku ni jenis yang kuat membebel... sampai dah lali dengar dia membebel... kalau dah start... susah nak stop... so layannnnn.... bila dia tengok aku buat2 tak dengar... dah buat muke sikit, dia terus marah merak ni...

Ok... ada sebab dia marah burung merak ni... kalau korang nak tahu, bunyi burung merak ni macam burung biasa tapi suara dia amat kuat... kalau malam2 tu dia bunyi tengah malam bunyi burung hantu tapi kuat giler.... so Zamani biasalah tido lewat... padan la dia terkejut beruk malam tu bila aku tanya dia buat apa... lawak uolz.... mmg dia terkejut habis, sedangkan aku baru tanya dia buat apa kat luar tu... time tu kul 3 lebih, aku tersedar bunyi sliding door, so bila aku tegur, mmg nampak muke takut... so tak aku tanya kenapa dia terkejut, tapi dia terlepas cakap la pulak time marah merak tu...
Zamani :-Ko tak leh senyap eh? Asal ko bunyi malam2? Tak reti nak tido?

Aku gelak la... kelakor gi marah merak tu buat apa... sbb aku tak layan ko marah aku ke?
Aku :- Asal marah merak tu?
Zamani :- Malam tadi i tengah isap rokok, dia bunyi... i takut la... lari masuk dlm... habis bazir je rokok aku tak sampai setengah pun isap... ko punya pasal la... (sambil tunding jari kat merak tu)...aku ingatkan hantu....
Aku :- Hantu? ko takut hantu ke?!

Aku pun bantai gelak la... ku sangka suami ku yang sentiasa macho takut hantu? biar betul????

Menu sangat best... dan sedap... oklah sangat berpuas hati....suami ku yang tak habis mogok....

Muke tak puas hati... ekceli ada sbb dia marah... lupa nak cerita... aku beria kejut dia, jalan berlengang hampir 1 km... luper bawak kupon... takkan aku nak lari... dia la kena ambik... heheh aku buat muke habis kesihan la...
"Ayang bangun awal... siap awal, kupon tinggal?!!!!"

Ampunnnn tuanku... silap patik jalan berlengang....

Our Drink.... Mr Zamani biasalah janji air tu merah, dia telan je... sedap tak sedap belakang kira.

Pilihan hati suami ku.... ermmmm...

Us... marah, marah jugak, hala camera sengeh tak hengat... you dengan Aisyah lebih kurang la... hahahah.... u ikut Aisyah ke atau Aisyah ikut you ni?

Buktinya?????

Dia still marah sbb terpaksa patah balik ambik kupon... ushhhh sampai aku naik hangin jugak...sbb dia ulang lebih 10 kali.... menyalahkan aku lupa bawak kupon tu...

Aku :- Ha! Ungkit b.... ungkit sampai anniversary kita tahun depan....

Baru la nak okkan.... ok layan la gambar dlm bilik dan luar bilik.



Dah puas bergambar... aku menemani Zamani yang nak mandi laut.... kita ke tempat semalam yang golap tu.... cantik pandangan di siang hari...


Keadaan sangat la panas ok...aku tak bagi Mr Zamaniku mandi laut sbb kang tukar nama burn lak...tapi dia telah menanam diri dia... uh sungguh tak sesuai tau.... gasak la b.... gi la mandi... puaskan ati mu.... lepaskan dendam mu... wakakaka....

Dah berpasir ada hati nak dekat dengan ku... chewah... maka dia membawa diri ke arah laut.... dramtis betul.... percayalah kerana ia tidak benar.... uhuhuh!

Dan aku.... bloger tegar.... walau di mana aku berada, aku akan tetap abadikan cerita ku di sini... bukan tatapan umum sahaja... tetapi sebagai kotak kenangan... kot2 la ada anak nanti... sila katham cerita mak yer nak... buat pedoman... yang buruk buang... yang baik sila ikut... hehehe... giler kentang!

10 minit je Zamani berendam... naik balik minta balik bilik... terik tak tahan panas... plus air masin... nama pun laut...patik hanya menurut perintah... actually aku pun tak tahan, panas yang amat! Demi chinta aku folo jo...

Samapai bilik, Zamani terus mandi... wahhh sangat sejuk dan nyaman rasanya dari kat luar... aku dengar Zamani panggil nama aku, tengok dlm toilet tak ada lak... rupanya dia di?????

Sedapnya kamu bersantai di situ... adessssss..... "Ambik gambar b cepat... "

Seeeeeee.... sang suami sedang bersiram...

Tak lepas gaya ultraman dia tu,kan?!!!

Dan dia menjadi model bilik air.... wakakaka larikkssss...

Lepas mandi, kitaorg tido sampai la ke petang... :)... petang bangun cari makan... Sesungguhnya PD sangat la panas... sampai kedai pakai kipas je... ooo sangat tak tahan... yer sila tahu aku mmg manja... tak mo! aku nak makan tempat air cond....suami ku suci.... di bawa aku makan ke tempat air cond... satu je tempat makan yang berhawa dingin.... yakni....

>
>
>
>
>
>
>
>

KFC

Giler romentik tak? hahahah.... tak pa... janji isterinya tak kepanasan.... uhuhu...




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

8 comments:

Liyanaroxx said...

kak cida...erkk...mcm seram jerk tgk mr zamani dok kat palang (dalam toilet) yg bawah ada air laut tuh...kaki dia x masuk ke celah2 tuh?huishh....sib baik badan slim..kalo x,x pasal2 patah kayu tuh~!! *neway,cantik btol tempat tuh ye kak?*

Suki Cida said...

liyanaroxx
aah... akak dah separuh jerit da. Takut la jugak kalau2 benda tu patahkan... mmg tempat tu cantik yang... kalau kawin, nak haneymoon tak nak kuar jauh2... cari hotel yang best2... heheheh...janji macam2 boleh buat kat sana ;P

Che Ta said...

ayooo seksi nyer pakai bra merah gituuu ekekeke
psst org lelaki kalau bab ngungkit 7 keturunan tak abess..

Suki Cida said...

che ta
wahhh ternampak sudah... tak la seksi... kalau seksi pakai bikini terus... hehehe... :P

lie_nurulz said...

oh!jelas kelihatan kak cida sedang menyimpul bunga2 bahgia..chewahh..

romantik je nampak ha..harap sampai anak cucu pun still camtu jugak..

psstt,apsal xmandi sesama..;p

Suki Cida said...

lie_nurulz
yah...insya Allah... hahah mandi... tapi bukan di situ dan bukan tatapan umum... wakakak terlebih sudah!nak minta cik abang camera yang kalis air... serta kalis rindu... bluekkk tetiba

Anonymous. said...

babe, statement 'ungkit sampai anniversary tahun depan' adalah sangat kreatif! ;D

boleh pinjam ni untuk kepentingan sendiri haha ;p

Suki Cida said...

anonymous
hahah u tak tahu betapa bingitnya he keep ulang benda yang sama... statement tu sangat membantu sbb terus dia gelak dan everyting ok... macamm magic word bagi dia ilang ingatan... bluek