Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, May 14, 2009

Hanimunnnn

PART I

Aku dah jadi isteri Zamani... ermmm kalau dlm blog just gunekan nama dia, dah kawin kena naik pangkat... Zamani Zamani... boleh mendatangkan rasa cinta itu ilang... wakakak tetiba jerk... oklah. Start ari ni, aku bahasakan dia Mr Zamani... ok tak?Kalau Suri used En.Suami tuk kerry, than Che Ta guna Tuan besar tuk En Ana, Neena gune Hubby Bee tuk abang nuar dia, Deqna aaaarrkkk apa dia gune eh? Hubby,kan? Aku lebih suke kalau ppl know his name la... kita tambah MR depan je tuk dia ok... so tak adala nampak sangat aku tiru penulisan org... uhuhuhu... ikut mud jugak... will used PAK LONG also la tuk Mr Zamani ku itu... wah wah wah...

Aku cuti 3 hari... Zamani pun sama... so kami cuti 3 hari... plan nak ambik 2 hari je... since ayah and ibu nak pindahkan... so kami ingat nak tolong la apa patut... tapi dpt lak hadiah kawin... ada org sponser penginapan 3 hari dua malam.... aku tak berlengah la nak terima... terus aply 3 hari... dan dan terlupa semangat nak tolong ibukan?

Dah tu baru minta permission ibu dengan ayah... diorg kata ok... sbb diorg pndah dulu... barang2 kemudian... so selamat la...

Seawal pagi aku bangun tapi Suami ku (wahhhh sedap bunyi tu) tido mmg susah nak bangun... aku rasa bom meletup pun dia boleh tido lagi. Dalam kul 10 setelah aku bertungkus lumus mengganggu tido dia, so dia bangun, mandi, bawak aku lunch kat luar than kitaorg ke bangi tuk pulangkan harte sri bridal... hehehe... mak andam aku dan suaminya nampaknya tidak kerja jugak walaupun suami sri dengan confidentnya kata nak kerja sbb banyak kerja kat opis.... hahaha...

Lepas dr tu kami terus la ke PD.... yer kami hanimun kat PD jo... memula ingat nak berjalan2... lepas tu ada org bagi hadiah kawin penginapan di Avillion 3 hari 2 malam... apa lagi? Suke la kamikan... terus tambah 2 ari cuti...
Zamani dah mengantuk dah time ni.. nak sampai hotel cepat2 sbb lepas je lunch, jangan cakap dia, dengan aku sekali mengantuk tak hengat... cuaca di PD sangat la panas dan terik.... aaaa bole mati oooooo.

Cek in kul 3 petang... tepat kul 3 kitaorg sampai... cantikkan chelet kat sini... wahhh sangat teruja waktu tu ok...

Bilik kita org kat belakang sekali... water chelet... ai like! Dia ada macam-macam nama negara... so ours is Tumasek...


Rum 936... mengabadikan sebuah kenangan... walaweiii ayat MRS ZAMANI...

Reti tak kome membacanya... kami buat perancangan besar... tak leh di ganggu... hahahah... nak bertapa 3 hari 2 malam tuk ambik mud. Bluek!

Pemandangan di luar bilik.

Moh masuk!

Ruang beradu...

Pandangan dari luar bilik... balkoni... waktu ni air suruh... panas tak hengat...nampak tak pondok tu? Wahhh best oooo Mr Zamani bawak isterinya kat situ waktu malam... hanya pondok tu je bercahaya... time tu tak la ambik gambar... giler mud romentik nak ambik gambar tuk blog? Gilo apa? hehehe... sangat romantik... malam laa.... kalau Mr Zamani buat siang2 tengah terik ni... harus aku luku kepala dia! terbakar kulit baby ai ok... sila muntah kuning semua... wa tak ada hal...

Masuk2 aku dengar bunyi kelentang kelentung... maklum la aku teruja masuk bilik tu... takut jugak... cari suami ku, tak ada pulak... tetiba....



Ayang Cak!

Ermmm rasanya ada bloger tu , aktiviti dia dengan suami dia sorok2 dlm almari... heheh rasa2 siapa? Ada yang nak meneka atau nak volunteer mengaku? heheheh

Mana aku tak marah?!!! haizzzzz... perangai dia ni tak ubah...dah jadi suami org dah pun... still ganggu kan...hahah nak tahu tak statement romantik Mr Zamani?

Tengah mud romentik.. dia bisik kat telinga aku... (Ya... sila geli geleman ok...)

Mr Zamani :- Love you babeh...B happy sangat dengan ayang...
Aku :- Yah me toooo.... kenapa eh B happy?


Puan2 sekalian... lain kali jangan dia tanya KENAPA pada suami anda, satu langkah yang tidak bijak... Niat aku tanya solan tu boleh la dia jawab tuk tambah mud romentik... tapi..... di jawab

Mr Zamani :- I happy sbb sekarang tiap2 hari i boleh sakat you.....huhu!!! Hidup i tak sempurna tengok muke u yang marah tu...

Lepas tu gelak syaiton!

Yahhhh aku nak pengsan ketika itu... nak sakat aku? Ni baru sehari jadi isteri ni... dah pasang niat nak sakat aku?! tetiba aku teringat kesengsaraan mak cu... wakakakak... giler zalim!



Posing si suami yang tercinta...

Bilik air dia sangat best... from here korang boleh nampak laut jugak... tempat yang sangat selesa....

Toooo bad air tengah surut...

Dah landing daaaa....
Zamani lepas tu terus tido... nasib bawak lappykan... tak la bosan sangat... tapi tengah2 blog terlelap jugak... bangun2 dengar bunyik air... macam sesuatu... ingat banjir ke, air masuk bilik ke... sekali kuar... wah i very the like!!!!! cantik sangat, tapi sayang Mr Zamani membuta tak dpt nak lihat kejadian tu... ah aku feeling sorang2... suami aku tido kepenatan, aku malas nak kejut sbb aku tahu dia sangat penat.Plus kurang tido... nanti dia bangun dia jadi kuang ajar... wakakak lariksss....

Pose yang tak berapa nak SG... aku suke... korang layan... tak suke bole bla...
Ye sila tahu aku je ada suami... hahah pengantin baru maaaa..... aksi yang lebih menarik yang buat korang pengsan aku akan load kejap lagi... banyak kerja ni... lalalalalal

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

9 comments:

Mr.Ana said...

hmmm..........memang cantik la tmpt honeymun tuh ye....tapi kan...chalet melati tanjung jugak pilihan hati ku...hahahahaha....

Deqna said...

sape yg main nyorok2 tu cida? harus ker nak ngaku kat sini yer? hehe.. sapa makan cili dia yg terasa pedas..

Avillion memang cantik ar..

Zuraida jemain said...

waa..selamat pengantin baru...

Cantikla chellet tu memang sesuai untuk honeymoon tak di ganggu gugat..

he he he.. jangan lupa bagi tarikh sanding... tak sabo aku nak pi nih...

HasraRazali said...

Suka tgk part gmbr yg air dah pasang tu...mmg cantik..!

Wahizah said...

Cida, i've been there before tau. Masa dorang baru2 bukak..i think thn 97 or 98 ah..hahaha..lama tul kan dah 10yrs ago...but i know it's a very romantic place..

happy sgt2 dpt honeymoon dgn suami tersayang kan.. ;)

Liyanaroxx said...

Kak cida...BESTNYA!!!!cantik btol avillion tuh..biler lah leh merasa gi ctu ek?hehehe~!!

NeenaAnuar said...

Yeeeaa... apakah aksi yang lebih menarik itu yang akan membuatkan kami pengsan?? sila upload dgn cepat yer.. huhuhu..

Suki Cida said...

Mr ana
kat mana tu eh? bagi tahu along, biar dia bawak kita... hehehe

Deqna
yup mmg cantik... heheh still tak mengaku la... hahahah tak pa, hanya folower je tahu kan? nasib tak sesak napas macam en shah...

Zuraidah
thanks... ko harus dtg ok... anyway aku tunggu ko dtg jugak bulan 8 ni...ko kena balik ok

hasra
air pasang je? gamba aku laki binik
? larikssss

Wahizah
waow 10 years ago... mesti banyak dah berubahkan? so bila nak mai lagi syok kakak... u will have gud time;)

Liyanaroxx
boleh... tunggu kawin... best sesuai... tak gi jalan dok kawasan tu je dah rasa seronok

Neenaanuar
hahah cepat je bertanya... kihkihkih...

Superstar said...

gambar2 kau telah membuatkan aku berasa mahu honeymoon utk kali ke sejuta kali... hehehee

dan ye aku sgt jeles!!!!!!!!!!!!!!