Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, June 16, 2009

Berkelah di sungai congkak

Ahad, seawal pagi keluarga mertua buat plan tuk berkelah ke sungai congkak! Wah i like... sila tahu aku tak pernah sampai ke sana... giler kejam kan? Zamani lagi la... malam sabtu tu, dia kuar dengan adik2 dia tah ke mana tah... aku pesan berus gigi... boleh la pulak lupa nak bawakkan.. tungu punya tunggu sampai ke sudah tah mana je delivery berus gigi... Zamani gi kilang berus gigi ke tuk beli??

Rupanya dia balik kul 5 pagi... erm aku tak kuasa nak bertanya... siap ko esok Zamani...

So ahad tu aku bangun kul 730... giler semangatkan aku?Suami ku dah kuak kupu2 atas katil tu... turun2 mak tanya aku kul berapa diorg balik.... aku pun tak sedar kul berapa....so mak suruh aku kejutkan Zamani, sbb dia la gatai sangat janji nak gi sungai congkak pagi2... rasakan...*gelak syaiton*

Aisyah agak moody pagi tu... tengah sedap tido,kan? bila kata nak gi mandi, barulah semangat sikit...

Kitaorg gi 3 kereta... Mak, abak dengan Ijat satu kereta, me +zamani + awie + ateh, Anyah satu family....kul 930 kami memulakan perjalanan....


Jalan agak clean and clear... kitaorg buget nak dekat habis cuti sekolah ni tentu tempat tu penuh sesak.. but bole la tahan, nak kata tak ada org tak jugak ar.

Sampai sungai congkat dalam pukul 1030... agak jauh jugak la perjalanan...

Sementara tunggu yang lain buat keputusan nak parking kat mana, en suami telah bertindak seperti budak2... sebelum sampai ke sungai congkak, kitaorg singgah beli air... dan suami ku bukan beli air, tapi mamee....

Hampir hancus dia kerjakan mamee tu,kan? Layankan aja... diakan kanak2 ribena.... hehehe.

Abak sewa pondok kat situ.... senang sikit nak baring dan makan kat situ... cantik la berhadapan dengan sungai... tak yah la duduk kat tanah ke apa... nak salin baju pun senangkan.


Aisyah yang perhatikan air sungai... dia agak takut dengan bunyi air sungai mengalir tu... deras habis... nyaman sekali.... i like!

Che ta dengan ijat tak ketinggalan melawat tapak projek.... wakakakaka.... chewah aliya pun teruja ooooo

Suami siapa la tuh tak leh duduk diam!kih kih kih

Sampai je makan dulu sbb semua tak sarapan dr umah... macam2 mak bawak bekal... nasik lemak, roti, keropok, kuih...macam2 ado....

Lepas makan, pak long bawak aisyah turun mandi sungai.... jeng jeng jeng....baik2 yang ada buaya.... kih kih kih... tetiba!

Aisyah takut mandi sini sbb air dia deras dan terlalu sejuk... beza dengan pool... dia siap cakap kat aku lagi... "Best lagi KLCC..."... oh cik aisyah... dah besar mmg jadi budak bandar habis ni...

Ijat juga turun padang... dehhhhh aku nak mandi... bleh la pulak tertinggal ssuatu... ermm frust tul.... sori la ijat... sbb akak jugak, ijat tak ada geng nak mandi...

5 beradik berkumpul... yang 4 org tu dah jadi kembar siam ke mana bersama je... tak leh nak pisahkan lagi....

Chewah ambik gambar sendiri... ermmmm sejak dua menjak ni Zamani dah tak heran nak tolong aku ambik gambar... ooo sudah lupa bini ya! Harus kamu! Haiyak! gemukssss tak suke... tapi ini je la yang ado....

Chewah, acu termenung jauh tu... ingat kat siapa hagak2 tuh? wink wink....

Abak bersama Aisyah

Aisyah yang lepas mandi, kelaparan dan kehausan... so tok mama layannnnnn...heheheheh


Sesi mandi manda 3 org adik beradik... awie sudah tak tahan, tido... so tak join abang2 dia mandi manda....

Ok meh layan aksi suami ku ok!



Habis hansem la laki aku ni kan? Mua mua muah

Sesi lepak melepak... bual punya bual tetiba anyah nak beli durian pulak... adeh paling lemah... time dia bawak balik aku dah tak tahan, depan pintu bau sungguh menikam lubang hidung ku... suami ku pulak mmg tak ada hati sejak perut dia ehem ehem... lagi aku tak suke lagi dia dtg dekat! how dare you Zamani.... aku tak makan dorian... macammana nak makan, bau je tak tahan... uhhhhh

Dah makan durioan, nak minum kopi lak... so me, che ta dengan ijat apa lagi mengambil peluang jalan2... Tak ada maknya! gi kedai belikan kopi tuk semua... macam2 request and order yang kami terima... sorang nak kopi panas, kopi OOOOO, kopi ais...kopi susu... cume ijat je order lain... teh ais... yang kembar 4 tu semua kopi...heheheh
Balik dr beli kopi, ku lihat kelibat suami ku di situ... membelik baju... nampak je aku, dia dah macam peterpan...
Zamani :- You tak bawak baju i... dengan confident you suruh i mandi eh
Aku :- Ada la....
huizzzzz... panic!!!!!! asal dengan aku ni? Dah la body spray dia dengan gel rambut dia tertinggal semalam, berus gigi pun tak bawak... ni baju suami ku pun tertinggal? hauizzz.... mencacar aku balik pondok cari baju... mmg tak ada...dengan muke serba salah aku gi balik kat Zamani. Nasib kat situ ada jual baju... apa lagi sebagai denda...aku kena belikan dia baju la... heheheh... tak pa, cukup bulan leh cober balik... jangan risau... inikan cida... kaki belit putar alam bab duit ni....
*Whaaaacaaaaa* tendangan maut Zamani....
Aktiviti yang terakhir makan rojak yang tak sedap... wahhh semua kompelin tak sedap... kah kah kah... mentang2 mak pandai masak... semua jadi pengkritik terhebat.... hihihih... aku tak makan sbb diorg kata tak sedap... tak laaaaa.... tah... tetiba kekenyangan... chewah kaber kaber...

Antara yang tak selesa si fifi la... chewah sejak jadi tumpuan umum ni... dia berhati2 je dengan aku... kih kih kih... yang lain ok je... semua sporting habis... aku pun dah tak segan silu... macam Zamani cakap... teruskan...jangan pikir negative... u like to write... so dont stop writing... cume jangan mengaibkan org dlm blog je... aku makin suka berbloging... bila tak ada cerita aku view balik cerita lama, chewahhhh syok sendiri... mcm2 kisah aku tulis dlm ni... boleh tengok perjalanan hidup sendiri... siapa kawan, siapa lawan... ermmmm thanks tuk semua... thanks tuk kamu semua... tak jemu membaca... alhamdulilla belum ada hinaan kritikan nak kata menyampah dengan cerita2 aku,kan?
Sayang korang... heheheh jangan bosan ar... *wink wink*
Lepas makan rojak, kemas2... terus balik... Zamani dah mengantuk tahap dewa... aku yang tido awal malam tu pun mengantuk, apa lagi dia yang tido pukul 5 pagi... tapi kejap je... tetiba je mengantuk dia hilang bila mak call kata nak gi lowyatt... ermmmm buat apa kat sana???? TUNGGI next entry.... heheheheh
The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

Che Ta said...

hahaha now TUNGGI is officially listed dalam kamus dewan..

HasraRazali said...

Haa...? Pergi lowyat? Nape tak ajak...? nk gak survey2 dulu..:-(

Best nyer air terjun tu....uih..rindu sama itu air terjun...rugi ar ko tak mandi..:-)

ღ lie _nurulz ღ said...

best nyer la mandi kat sg congkak..
nurul baru sekali pi sana,baru2 kawen gak gi dulu..heeee

Che Ta said...

hasra nk ikut? haha kena masuk korum dulu ;-p

cida,
rugi we missed the moments masa both aliya and aisyah nangis sepesen kena celup dlm air haha

Cida Zamani said...

che ta
hahah ijat start first that word... hehehe... kena letak dlm dewan kamus ni...

hasra
nak gi ke? ahak! tak bagi tahu... kui kui kui... ada berani ke mau dtg? sbb aku bersama mertua ku...

lie_nurul
chewah tang pengantin baru la tu... patut bawak anak2 so that diorg tahu malaysia ada sungai yang indah... hehehehe

che ta
aah la... tang tu tak ambik gambar... ada copy ke?aliya masuk nangis, kuar senyap... macam ada tindakkan gitu... heheheh