Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, June 16, 2009

stress

Semalam aku stress sangat2... ayooo buat kerja semua tak betul... kat opis aku dah tak sedap badan da... bukan rasa sintem nak mengandung... tapi nak dtg bulan... waaa ku tak keruan dahhh... musnah ler lagikan harapan aku... semalam email Zamani, so macam biasa dia la penghibur aku... tapi tah... i tink about it to much... sampai aku masak tah apa-apa tah... kari aku masam giler... aku rasa nak campak je dlm tong sampah... tengah masak tu call Zamani, dia kata dia kat padang jawa... aku lagi tak tentu arah... so nak ambik dia jam pulak... tention tention!!!!


Dah la semalam Zamani tak sihat... dia pening kepala... sampai nak muntah... so risau jugak la... sampai komuter around 7... aku ajak dia kuar makan, since kari mmg macam syial je rasa... tah apasal tah... hati tak tentu arah... rasa bersalah sbb gagal... tak tahu la apa yang dlm pikiran aku ni...


Pujuk Zamani tuk makan luar, dia tak nak jugak... dia suruh aku masak megi je... so aku pun gi dapur nak masak... yang tahu siapa aku, bila situasi mcm ni aku dah mule gelabah dan panic... tetiba je hati aku sebak... tak kena mengena aku rasa semua tak kena hari ni... i had a bad day!

Zamani :- Yang stop! kenapa mengelabah sangat ni? Just relex, u nak buat apa tu?
Aku :- Masak megi la...
Zamani :- Kan i kata i nak tido dulu... bangun baru masak...

oh time tu aku dah rasa nak nangis da... dia yang kata nak megi tadi...

Aku :- U cakap u nak makan megi
Zamani :- I said bagi i tido dulu...

Time tu tengah potong cili padi... tapi aku rasa macam nak potong papan potong tu sekali... aku malas nak argue! than bila Zamani peluk aku and cium kepala aku....

Zamani :- Relex... u try make thing yang you tak leh buat... jangan gelabah, i tak marah... it not ur fault kari tu tak jadi...u dah cube kan?

Time tu air mata aku dah jatuh macam apa... tapi aku rasa aku tahan je kot... Zamani tengok aku dah melalak kat situ... ha apa lagi... panic la...kah kah kah kah...

Well dia seorg husband yang baik dan penyayang... cume aku bengang sikit tengah nangis2 tu dia nak tahu jugak asal aku nangis... deiiii bro bagi la aku cool dulu bole?... tengah syahdu macam tu dok tanya... pastu dia naik hangin sendiri bila aku tak jawab tapi makin teruk nangis... tapi at last dia dpt tangkap punca aku jadi down macam tu...


Pasal aku, dia tak jadi tido... dia risau aku sedih macam tu... drama kat dapur tak habis sambung kat bilik tido lak... nangis tak stop... last2 dia peluk and malas nak tanya and let me cool til air mata nan ado... so baru dia start kelas magrib dia... apa yang Zamani cakap ada betulnya... aku terlalu ikut perasaan dan terlalu berharap... aku dengan dia nak kategori teruk pun, masih tak layak lagi sbb kitaorg baru sangat2... ada yang berbulan2... bertahun-tahun tapi tetap sabar dan pasrah... kesian dia... niat balik umah awal nak tido kejap terpaksa batal sbb aku buat hal... tapi bukan niat aku nak susahkan dia... dan aku pun tak tahu kenapa aku kalut sangat semalam... itu la org cakap, bila kita cube menipu diri kita sendiri, kita akan jadi macam tu la... pura-pura tak ada apa berlaku padahal jiwa tak tenteram...


So last2 aku pun tak tahu bila masanya dua2 terlelap... tahu2 mak call siap tuk makan dengan Acu Zamani yang dtg KL sbb ada krusus... tu lagi satu kepelikan... bangun tido aku pening kepala... sampai muntah... ha! confuse... kejap rasa nak dtg bulan, kejap aku rasa lain...mana satu ni? Tapi kalau korg tanya aku pening2 ke, muntah ke, teringin nak makan itu ini ke.... jawapannya nan ado... haizzz...


Ku tunggu jugak... nikan 16 hari bulan... dah sepatutnya... tapi tak ada... ahak! apakah???? Nak test? ermmm nanti la... may be jumaat ni ke? Wish me luck yer...

NOTA KEPALA :- Tak ada niat nak cerita pasal umahtangga di sini, but aku nak kongsi di sini... thanks for ur advice (yang tak jemu kasi pandangan)... sayang korang semua



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

9 comments:

masviona said...

aah betul lah tuh bak kata ur husband tuh....jgn terlalu risau lah...masih terlalu awal...sabar akan ada rezki tuhan tuh....anak nih if kita pk sgt² tak jadik lak nnti

Deqna said...

cida, dont think about it too much. cida takleh stress2 lah.. let it comes naturally. yg penting jaga kesihatan tu.

Jgn kita lupakan segalanya telah diaturkan oleh Allah.
think positive yer Cida..

Your husband tak pernah wat cida tertekan kan? so wat pe nak tekan diri sendiri?

HasraRazali said...

Sokong ckp Deqna!

Anonymous. said...

Cida, awak risau sebab belum 'berisi' ke? It's ok dear, saya sudah kahwin setahun lebih dahhh tapi masih belum ada rezeki :) Sedara mara perli jangan cerita la ramai je. Siap ada yang suruh makan ubat subur lagi like wtf kan? Kita tak cuak, depa pulak dok sibuk cuak hihi.

See, you're not teruk, what? :D

lynaleng said...

salam

sabar cida sabar byk2..kalo ade rezeki tak kemana..kwn akak dh 2 thn tak dpt2 g baby..ade tu 4 thn..masih setia menunggu dan terus menunggu..jgn stress2 sgt cian kat asben..betoi kata membe2 kt atas tu kalo kita dok pkir bende tu tak akan dpt..baek kita relekksss jerrr..sabar ok..:):):)

Cida Zamani said...

masviona
yah... saya terlalu sensitip...patutnya saya perlu berusaha, bukan terus rasa kecewa :)kan?

Deqna
insya Allah... betul kata deqna... tu la bersalah jugak bila itu berlaku :)

Anonymous
Tak semua org bernasib baikkan? tu la... masih terlalu awal tuk besedih... heheh saya akan cube selagi bole!

Lynaleg
Tu la besalah kat husband... tapi alhamdulilla nasib suami memahami... :)

Farah said...

yup..kalau terlalu berharap nnt diri sendiri keciwa..relax n follow the flow...saye doa semoga murah rezeki :D

Wahizah said...

relax dear. dulu i kosong 6 bulan. lagi u stress lg susah nak dpt tau. just relax and enjoy your moment with ur belove hubby insyaallah ada rezeki u nnt.

mai said...

6bulan ptama perkahwinan isteri menaruh harapan yg tinggi utk mengandung - kata pujangga mana tah. tp bg me mmg betul pon.kdg2 terasa mcm tah apa2 je kan..sbb emosi tu mganggu kite siang mlm hatta time tdo pon..