Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, June 16, 2009

Bershoping di plaza lowyat

Abak singgah lowyat sbb nak beli casing tuk PDA dia... kata mak pecah... jatuh kot... PDA abak dah banyak kali jatuh... tak pa la... banyak kali jatuh baru tukar tak la terkilan sangatkan? So anak-anak lain tak balik umah... ikut abak sama gi lowyat... 4 kembar ni nak survey laptop...
Lepas survey, mak dengan abak ajak makan kat kedai mamak....

Abak dengan 4 kembar siam ni satu meja... yang kami menantu, cucu dan mak satu meja... kita perempuan bersidang ... yang lelaki bermusyuarat tak hengat... nak nak laki aku... kalau dia gelak... 8 batu boleh dengar... suke ek en Zamani....


Aku suke duduk lepak dengan mak... sbb mak banyak cerita... kisah2 mak sebenarnya kalau kita dengar betul2, boleh buat pengajaran ok... contohkan pasal anak... well tak tahu la mak baca blog aku ke... heheheh ke ada yang pecah lubang ni...wakakakak... mak cerita kat aku, patutnya anak mak lebih dari 5 org... ada yang gugur, ada yang lahir hidup sejam... ada jugak janin tak jadi... bila dengar cerita mak tu, aku rasa macam nak pengsan.... ooooo calang org je boleh harungi dugaan berat macam ni ok... berbalik pada aku lak... baru Tuhan uji sikit, aku dah give up, sedih...oh cerita pasal anak... ari ni 16 hari bulan... still tiada apa berlaku... dah leh senyum dah ni... harap2 ada la rezeki ku yer.... kihkihkihkih...
Jangan kata aku... aisyah pun tekun mendengar cerita tok mama... but seyes, im lucky to have MIL and FIL yang tak lokek kongsi cerita... macam setengah org poyo jekan? Nak cerita benda yang gah je... yang susah konon memalukan ni simpan dan sorok-sorok... mak ok je cerita pasal kesusahan dia dengan abak dulu... dengan anak2 yang macam Zamani tukan... hehehe... besar pun gini... kecik2 aku tak leh nak bayangkan... putus nyawa nak jaga... lalalalal ( andaian sendiri).
Lepas makan, tengok2 laki ku dengan anyah hilang... ke mana itu 2 org kembar siam sudah pergi? Ermmmm tengok Zamani sudah lupa bini... lagi teruk dr lupa lirik ok... aku diamkan je sbb tak rasa pun keboringan sbb jalan dengan mak, ijat, che ta dengan Aisyah... lepas abak beli PDA, singgah ke kedai kamera... muahaha ada org kan nak jadi blogger... so abak beli camera baru tuk org tu... lepas ni boleh la aku dengan che ta posing...kan che ta kan kan kan? bukan abak jadi bloger! maksud aku SIL aku ijat... eh tah!!! suka suki je aku cakap dia beli camera sbb nak berblog... camera kan penting merakam saat2 indah...kot-kot nak tangap gambar En Din bebel waktu berjalan, so ada anti gegar... kan ijat kan? hehehe ampunnnn...gurau je.... tetiba je rasa nak beli camera baru... *Blink blink kat Zamani* nak satu!

Lepas tu baru kelibat Zamani dengan anyah nampak... tangan penuh dengan barang... apakah???

2 lappy... amboiiiii tahu la kat lowyat... bukan main.... apa dia beli tu??? ha! nak cerita... abak dengan bebesar hati belikan anak2 dia laptop ok! Ha sila tercengang bukak mulut besar2... hadiah tuk setiap anak... cume ari tu tak buget nak beli... so dapat kat Zamani dengan Anyah la... happy sakan ko eh! sampai lupa aku... how dare you! belum kaya lagi tu.... kalau kaya macammana la gayanya... sob sob....
Aku marah zamani, ingat dia pau abak ke apa... rupanya mmg abak plan nak belikan diorg sorg satu... MUNGKIN sbb tu ijat abak belikan dia camera sbb dia punya lappy baru jugak beli...tuk awie dengan fifi, abak belikan next day sbb tak withdraw duit lagi... so adil dah saksama...

Ijat dengan Zamani... Zamani tengok model camera yang ijat beli kat kaunter display.... oooo syourga ooo shopping kat lowyatt... ahak! bayangkan lagi terasa kaya shopping situ dr starhill dengan pavillion,kan??? hahahah... beli satu laptop, banyak free gift... tapi org bukan tahu freegift... kan? Mcm tu la aku rasa bila beli laptop kat lowyat last year... terasa kaya siot... free gift je dekat 10 barang aku dpt... waktu tu pidah dengan kent pun ada teman... diorg lak terjebak beli hanfon... hahah terasa mewah... berlagak giler kuar dr lowyatt waktu tu... muahahahaha....

Comel je beg lappy ni... aku punya buruk!!!! hehehe "BBBBBBBBBBB.... nak beg lappy baru.... tapi nak yang mahal" kah kah kah... sesungguhnya aku mata duitan...
Model terbaru... wahhh balik je Zamani tak tentu arah install itu ini... aku baring mengoda pun dia buat tak nampak... ahak! Ini pun satu gak cerita... empat2 beli model yang sama... adehhhh.... korg nilaikan sendiri... kembar tak kembar diorg 4 org ni? Bagus sungguhkan? mungkin setengah org kalau bagi buget diorg cari sendiri model laptop sendiri tapi diorg tak... kalau aku ambik yang ini... yang lain setuju ambik benda yang sama... time survey pun sama... kalau sorg tak berkenan, yang lain pun tak berkenan...
Ok this week sila bawak lappy masing2 kat umah mak... nak ambik gambar bole? Heheheh... bagi kak long ambik gambar lappy masing tuk tontonan umun ehhhhh.... laki aku bz membelek lappy dia... aku nak ambik gambar pun malas sbb takut menganggu mud dia... kihkihkih
Thanks abak... wajib korg sambut fathers day minggu ni.... sesekali buat abak happy apa salahnyakan? Tapi ingat2 pesan abak... kenapa menantu2 dia tak belikan... sbb itu tanggungjawab suami... kihkihkih... apa lagi che ta... kita minta MAC APPLE satu....*Gelak syaiton*... tetiba je Zamani dengan Anyah buat tak tahu eh....
Ok aku gurau je... me and che ta tak harapkan apa-apa... kitaorg happy suami masing2 happy... aku boleh lihat la they way abak dengan mak treat us pun macam anak sendiri... buat masa ni aku tak rasa pun macam org asing...apa pun diorg best...hehehehe....
Bukan nak ampu eh... cili mulut tu kang! jangan jadi batu api...

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

Che Ta said...

dunno wat to say, 'syahdu sensorang..'
so apa plan wiken ni? menara tinjau ada berani ka?

HasraRazali said...

Makk aiii...! Bagus nyer FIL cida...aduhh la....mmg sgt best!!

Harus 4 kembar tu kena wat suprise utk Father's Day minggu depan...:-)

Ayen said...

Cida,kirim salam kat bro yg pakai AIG merah tu ek,hehehe...

iKHMAR said...

Woh!!!
beli lappy cam beli sayur kampung je kat pasar... dua singgit! Uhuhuhuhu~

Cida Zamani said...

CHE TA
along tak decide lagi... dia yang rajin wat plan... i folo jek

HASRA
yer FIL aku mmg best... tu la masing2 kena draw kad father day... ahak!

AYEN
tak mo! kim salam sendiri... heheheh

Ikhmar
hahaha... sila tahu... sesekali oklah... berkali2, nan ado la dik oiiii