Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, June 9, 2009

Diet punya hal


Murning....
Lapar la... walaupun tadi pagi dah ku tibai 2 bijik karipap bekalan MIL tuk en suami last friday... sedap oooo...cume daku menahan diri dr makan... tak leh! have to stop!
Now aku dah mabuk! Cilakok tul... dulu diet tak makan seminggu ko ok je... la ni??? mengadas.... ha jangan ingat aku mabuk mengandung eh... belum menunjukkan simtom apa2... ni mabuk mengada nak gemuk je ni...
Semalam balik kerja ingat nak masak ayam berlada... tapi Zamani kata goreng nasik je...so balik je berjuang kat dapur, tanpa menukar pakaian... giler hebat aku masak di dapur dengan baju kerja... tak sesuai... ni kes malas nak dua tiga kali tukar baju...
Semalam masak nasik goreng and goreng ayam tuk Zamani... by the time dia sampai umah dah leh makan,kan? Akak ambik bau je la... nekad tak mo makan... sampai aku tertido2 perut kosong... ahak!
Nak melawa punya pasal ku sanggup ooooo... sila tahu yah!

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

9 comments:

HasraRazali said...

Mkan ler buah, kalau dh tak makan nasik tu...at least lapik peyut, dr duk kosong aje..

psst...sabtu ni, teman aku g Low Yat, jom!

Suki Cida said...

hasra
apa kes mau ke sana? uh... me ok... the thing is kena bagi tahu suami ku ler... nanti aku minta kebenaran tuk dia... ko ready je...kot2 dia nak permintaan bertulis =)

ღ lie _nurulz ღ said...

kak,jgn biar perut tu kosong...
mcm kak hasra ckp la,mkn buah sekurang2nya..

nnt sakit sape susah...akak jugakk..kan..heheee..

masviona said...

wahhhh giler respek nih....kuat semangat kan...:)....dah selim melim dah yang oiii nak diet lagi ke...hiksss

Wahizah said...

cidah, try to take cereal for breakfast & lunch. letak kan fruits if u jelak. mcm strawberries, banana or apa2 je lah..byk kan mkn cereal & kurang kan pengambilan bergula (air or makanan) insyaallah. u'll make it. coz cereal tak kan melapar kan perut. mlm mkn buah or buat sup vegetables or white meat or fishball tapi sup yg tak bertumis tau. jgn guna kan minyak.

Farah said...

ciannye kena berlapar...

hmm dietla dgn btul..cuba tukar ke brown rice....then masak masakan kurang minyak atau guna olive oil..buat ayam bakar atau masak ikan stim ke...insyaAllah leh kurus..berdiet tanpa perlu berlapar is the best :D

Suki Cida said...

TO ALL
thanks guys... ok will try! dr beta kelaparankan?

Deqna said...

sama2lah kita mendiet yer... yg penting kurangkan pengambilan nasi.. biar kita yg tukang hidang nasi kat suami, tapi kita tgk jer derang makan..boleh? hehe

Suki Cida said...

deqna
tu yang payah tukan? kalau dia menghulur...mmg hhabis punah harapan nak berdiet :p