Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, June 2, 2009

Hasil Seni En Suami

Macam biasa balik kerja, Zamani akan ambik aku kerja... semalam sangat penat... plus aku rasa badan tak berapa sihat. Mungkin sbb dr pagi aku duduk dlm bilik yang beraircond, so bila kuar aku jadi letih, lemah... nak senyum kat Zamani pun tak larat... kepala pun berat semacam, dah terbayang dah katil kat uma... plus pujuk, gedik Zamani sikit, boleh la dpt massage free... kuikuikui...

Tetiba niat aku tu terpadam bila teringat nasihat ibu... adehhh potong steam la ibu ni...

Sian jugak kat Zamani yang penat kerja, balik nak jadi kuli ko lak,kan??? Since aku kawin dengan dia, boleh kira berapa kali aku masak... and tetiba insap... mana semangat konan nak jadi isteri baik tu? at least goreng apa-apa yang patut isi perut suami tu... dulu ko tengok umah tangga org lain, bila tengok si suami buat kerja, ko yang rasa kesian.... sekarang laki sendiri tak kesian???

Zamani tengok aku lembek semacam dia suruh aku rest kat umah, tapi tak pa la... masak tak perlu hebat macam kat 5 bintang... cukup takat perut dia berisi...

So balik umah, tukar baju, maka aku berjuang kat dapur... alah goreng ayam dengan buat sambal tumis telur je... bole la... simple...

Tapi suami ku tak banyak bunyi... so dia cakap nak bawak PS2 dia kat bilik... so aku request letak DVD kat bilik jugak... since aku selalu tertido kat bawah kalau tengok DVD...kang dia kejut naik atas aku lak marah... kuikuikui...

So aku masak, Zamani kat atas...
Kul 7 habis masak... hidang than dia turun... muke berseri... pelik sikit... tah apa la dia buat kat bilik tukan???? Siap bawak tangga bagai...
Zamani :- B dah ubah katil....
Aku :- What??? Why?
Zamani :- Ayang tengok la...

Nasib baik dia tak poyo nak tutup mata aku bagaikan?

Aku pun berlari la kat atas... wahhhh hebat! position katil sudah berubah... kasi peluk sikit... ucapan terima kasih... wah sekarang depan mata ada TV... so lagi melekat la dia dengan ku,kan? Kalau tak aku tido atas, dia tah sampai kul berapa kat bawah main game, tengok DVD, sekarang tidak lagi!

Bunga hantaran tuk nikah pun tak terusik... tak tahu nak buat apa dengan artifical flower tu... MIL beli kat lovely lace ok!sayang je bunga2 tu terbiar... maklumlah aku pat hias menghias umah ni tak suke sbb aku suke uma yang lapang... tak suke dengan hiasan... lagi la Zamani,kan? Dengan aku 2 kali 5 je... balik umah semua barang dok campak atas meja, kerusi...

Posisi katil yang baru... maap katil tak berkemas... actually kemas, dah org tu bz alih itu inikan? Che kaber! kaber padahal?!!!!

Yang terharu, hubby gantung kelambu tu balik... muahahh benda tu hiasan tuk nikah ari tu... patutnya bukak sbb rimas... tapi dia tebuk lubang baru and sangkut... so sweetkan?

Than yang aku kelakar gubahan bunga... asal boleh... but i really appreciate apa yang dia buat... hasilnya???


Lawak... korang tengok dia pakai apa? Sbb pasu bunga tak ada... so dia pakai tin susu... mana je dia jumpa,kan?

Kasi Zoom sikit

Yang tak leh bla tu, bunga atas Tv tu... creative jugak la laki aku ni kan?

Bunga yang dia letak atas Tv... sweet je aku tengokkan? Layannnn


Bunga-bunga cinta... dia letak atas kepala katil... alamak! mud pengantin baru still ada maaaa....


Juga di sini... hahahaha... aku sendiri tak terpikir nak letak macam tu... sayang dia... gud job babeh! Yang paling tak leh bla tu, ada extra bunga... tahu dia letak kat mana???

Kat bakul aku!!!!! wakakaka.... sayang...sayang... kelakor je aku tengok... tapi seyes aku sangat terharu la... hasil kerja dia tak la sehalus Eric leong... korang pun hagak2 sikit... tapi tah, aku suke... kesungguhan dia buat benda2 ni... bunga tu nak letak dlm bilik tapi Zamani suruh letak luar je... but aku tak kisah la... janji ada la jugak tempat nak hias, walaupun jauh di sudut hati ni malas nak mengemas.... kihkihkihkih...


To Zamani... thank you husband... i love it! and of coz...i love you...muaksss

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

8 comments:

chempaka said...

hehehe...kretip! kretip!! nak balik kasik hint kat en.abg jugak la nih!!

xaty_D said...

ehem2...cik kiah interframe skit...hakhakhak..wah3...creative sgguh abg long zaty nie ye..hehehehe...

aLiYaHaRiZ said...

Buat wany tersenyummmmmmmm tersengihhhhhh mcm kerang yg busuk je tau...Lovely couple...

Deqna said...

tulah jgn disangka sorang lelaki tak reti nak deko tau cida.. suami sekarang tak sama ngan suami dolu2..hehe..

apapun syabas buat En. Zamani kerana membuatkan isterinya tersenyum bangga..hehe

NeenaAnuar said...

Waahh.. syabass En. zamani!!!

I pun masih lagi gunakan bunga2 artificial waktu kawin dulu as hiasan kat umah.. tapi tak banyak lar... sikit2 jek! coz nanti collect abuk.. dah lar I nie alergik abuk... uhuk! uhuk!

Suri said...

wah teruja mak! hahaha tapi zamani memang gitu, dia kalau sayang tu, ada je effort nak tunjuk kan kasih sayang dia tuh. hehee.. sesuci embun pagi!

Suki Cida said...

cempaka
yah sila suruh en abang buatkan... hehehe

Xaty_d
Ahak! tu la pasal... tetiba dia jadi hebat macam ni lak... kuikuikui...

Aliyahariz
thanks wany... insya Allah semoga terus kekal macam ni :)

Deqna
tu la... mmg tak sangka dia buat... bukan tersenyum... siap bagi pelukan lagi...sangat hargai apa dia buat

Suki Cida said...

Neenanuar
wahhhsimpan lagi? mesti memberi banyak kenangan tu... i like

Suri
sila terkejut... aku pun terharu tengok kawan ko buat macam ni kan? heheheh