Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, June 3, 2009

mengisi masa lapang....

Balik je makan dari umah MIL ari sabtu tu, aku terus ke putrajaya... oh before that patah balik Klang tuk ambik kereta ayah... Cis... Zamani pandai pujuk ayah... ayah tak nak gi memula... tapi sekali je Zamani cakap ayah aku yang keras kepala macam aku tu cakap "OK"... cis!!!! aku bual dengan dia sampai nak cari gaduh... hua hua hua... menantu pilihan ni... wakakaka...

So perancangan nak gi putrajaya je... than malam mungkin tido Shah Alam tak pun terus tido Klang... tapi hampeh sbb malas nak balik bila dah berkumpul ramai2...habis dah Pizza baru sampai 11.30 malam... mau tak hangin... So talked to Zamani... dia mmg kasik muke kat isteri dia,kan... cume jawab "Tak kisah...I ok je..."

So esoknya Pidah ajak satu family jalang -jalang kat Alamanda... tapi masing2 malas... kitaorg bukan jakun... heheh dah pergi Alamanda tu sampai nak muntah2....

So apa aku buat tengahari tu? Apa lagi... tunjuk skill memasak la... jeng jeng jeng... ibu kata dia malas nak masak... tapi aku tengok muke suami ku, aku rasa nak masak la... sian lak dia... dah la kabel laptop tertinggal kat Shah Alam... dia dah bosan tahap maksimum... tak leh duduk diam... dok kacau sana-sini... sampai dah bosan nak kacau Rayyan dan Rayyan pun dah bosan tengok muke pak long je yang kacau dia... ahak!
So menu ari Ahad tu???? Lemak cili padi pucuk paku plussss cendawan butang... my fav... korg pernah buat???? aku belasah je... tekak ni nak makankan... tak tahu la pelik ke idok... tapi ibu selalu je buat benda tu.... yum yum yum
Alah... tapi of coz cik tipah monitor... akukan budak baru belajar nak masak... kuikuikui... ingat nak buat ayam berlada... Adik ipar aku tu mengadas tak leh makan pedas, lauk lemak cili padi tu pun dia rasa terlompat-lompat kepedasan... so ibukan sayang menantu-menantu dia... so ibu cakap masak ayam kicap... oklah layannnnn....

Lauk lemak aku... belasah je la... tak cantik aku pedulik apa,kan... tak pa... bak kata Suri yang selalu nasihatkan aku kalau aku mengadu lauk aku gini gitu... "Ko bukan chef kat hotel nak masak gempak jer ok? Sedap kan hati sendiri jgn dipaksa2 pasal nak masak itu ini kena perfect jer.. tak perlu perfect janji suami kau terurus sudah..." i like nasihat Puan Suri tu...
So En Zamani, adakah anda terasa diri anda benar2 terurus atau sama je bujang ka... kawin kaaa.... sama sahaja???? let me know kalau anda tak berpuas hati yer...

Oh gambat ayam masak kicap tak ambik... sbb semua tunggu aku masak dah kebulur! ahak! tapi time nak masak lauk ayam masak kicap tu, Zamani dah mule kacau aku kat dapur... sbb geram sangat mengacau... aku suruh dia goreng ayam! ahak! kejam tak aku? lalalalalalala


Suami siapa la yang sok suci tu?!!!


Sila takut! Ya aku garang... kes dera dah bermula... uhuhuhu...



Goreng garing-garing yer...



Sudah siap... heheheh...

So menu tengahari tu Lauk lemak, ayam kicap, dan ayam goreng tuk sang suami ku... ok lah tu tak perlu banyak lauk sangat... heheheh sampai bawak bekal tuk dinner... tuk dinner aku cume tambah cili padi sbb Zamani komen tak pedas... maklum la yang makan tu siapa? Shaiful tak leh pedas2...kang idung berdarah... heheheh seyes dia mmg manja...goreng telo dadar so dia santap sorang...

Apa pun aku enjoy masak... penat tapi aku jadi senang hati sbb mampu jaga perut dia buat masa ni... ahak! Doakan supaya tabiat ini kekal yer kawan kawan... aku tak kisah la org kata cara aku masak tu salah ke, tak sodap ke, janji aku happy, dia tak bising gua ok... biar Zamani sendiri rate masakan aku ok... heheheh yang lain ambik bau je la... tunggu aku pro masak baru aku jemput org makan umah... ahak!

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

atty's said...

untung ar suki en.hubby pandai masak..

Suri said...

aku faveret lauk masak lemak cili padi nih. masak untuk aku pualk, cepat! hehehehee

Suki Cida said...

atty
silap tu...pandai mengoreng... ahak!


Suri
Waaaaa sedia masuk sepital ke? heheheh...dah master kang aku masak tuk ko ok

Che Ta said...

siap le along.. semlm pun dah hint2 berat dah naik hihi

Suki Cida said...

CHE TA
hahaha... tuk menyedapkan hati... "kami bahgia sbb tu badan kami naik" wakakakak bole tak gitu? frust oooo...