Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, July 7, 2009

Huband aku....

Ha! sajer nak tulis... agak annoying sebenarnya... sbb macam dia sorang ada suami... org lain tak kot... mungkin bagi org lain biasa kot... tapi bagi aku tah... tak suke nak mendengar...

Semalam berbual dengan dia... dia dok ulang..."Suami aku.... suami aku... husband aku... husband aku..." deiiii macam la aku tak kenal laki ko tuh... sebut je la nama... adehhhh... aku tak la pulak nak berbual dengan org nak cakap "Husband aku, suami aku, hubby aku..." Gune nama la... ZAMANI.... macam tak kenal punkan... and aku tak pernah lagi bual dengan kawan rapat aku yang diorg gune gelaran tu... semua nama, kecuali org tu aku tak kenal la suami dia...


Well tah eh... salah ke org tu sebut macam tu... bagi aku tak la... tapi telinga aku ni tetiba tak sedap nak dengar... HA! dlm blog tak pa... aku tak kisah... sbb aku tahu ada jugak reader tak kenal suami2 diorg... tapi ni kawan...laki ko pun ber-huha huha dengan aku dolu2... lagi mau cakap suami aku... husband aku...


ermmm adakah aku membesarkan isu di sini? ahak! hahaha layan... pembawa budak... kih kih kih... (itu alasan munah saba buat masa ni....) lalalalalalalala.....che che wah... Zamani membesarkan mata... "Habis rosak perangai anak aku!!!!! bukan pembawa budak! ni pembawa mak! "


Just nak berkongsi je kat sini... dont take thing personal... ok...


SUAMI SAYA!!!! Lepas kawin... dah tak nak ambik gamba sesama macam dulu2 eh... apasal???? Waaaa cari pasal di sini



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

13 comments:

Hasra_Razali said...

Hik hik hik...aku nk ckp apa?
"MAMAT AKU" tu kan...boleh?? :-)) pembawak mak or pembawak budak yer....:-)) tiba2 aku teringat kes sotong & udang...yg mana ko dengki kt dorang..:-))

ana izzati said...

hahahaha....macam2...

Fadhlina Budiman said...

wakakakaka..lasan sajaer yer...tak baik tau!cian baby tu...

Suki Cida said...

hasra
Mamat aku? masih nak menunjukkan dia milik ko ke??? ermmmm... kalau aku tak gune istilah tu dah... 'si bodo', 'si bulat' terus... hahahaha....

anna izzati
heheheh layannnnn!

Farah said...

hahaha saya rase takde salah pon..saya pon biasa gak bahasakan "husband saya"sbb saya rase lebih sopan sebut camtu dr sebut nama suami sendiri dpn kawan even kawan tu dah kenal ..kan title suami tu tinggi...kalau husband kawan plak saya bahasakan "husband awak".....hehe itu pendapat saye la.....

Suki Cida said...

fadhlina
erm tu la...asalan tuk tidak di salahkan

Farah
oh to u may be... tah for me tak pernah lagi kawan baik membahasakan 'suami aku' sbb semua used name, rasa friendly sikit kot... even to friend yang baru kenal macam kat blog pun lebih mesra diorg kenalkan nama... berbanding dengan title suami... well lain org lain pendapat...

Superstar said...

ala.. mungkin diorang rasa best nak sebut perkata suami or husband tu drpd nama kot?? sbb aku pun kekadang sasul gitu juga.. hehehe

apzal lak zamani tak mau amik gambo dgn ko pas kawin? aku agak dia mesti nak tunggu sampai time sanding kot? heehe time tu ko hamik lah beribu2 gambo eh..

Suki Cida said...

superstar
yer ke? agaknya ko... mungkin sbb aku tak suke dia...hahahaha... eh ko mana pernah bahasakan kerry suami or husband bual dengan aku? mostly kerrykan?

ahak! every dah dah jumpa, tak kuasa nak bergamba... hahaha...

Fadhlina Budiman said...

Suki Cida- betol betol..kira oklah tu..Bos kat ofis pun takleh nak marah2 dgn pregnant lady nih..muahahaha

Ada akak kat ofis nih kluar masuk spital since pregnant smpai delivered baby..Ciannyer..huhu..

Sang Lelabah said...

Suki Cida,
Sendiri tanya... sendiri jawab... hmmm..apa daaa....??! hehehe..

Thanks Superstar, tolong jwbkan bagi pihak aku..chewah!
hehehehe...

Suki Cida said...

fadlina
oh kesiannya... jangan la akak macam tu....risau gak

Sang lelabah
Shut up kalau tak nak jawab... my blog suka i la nak tanya jawab sendiri...

sue tolong jawab je tu... mud dia tengah baik sbb ni birthday eve dia... kalau tak padan muke ko sang lelabah... ahak! wekkkk

Deqna said...

saya pulak kengkadang shah, kengkadang husband, kengkadang suami. kengkadang boy...oppps larikss....

NeenaAnuar said...

Neena pulak...
selalunyer Hubby Bay-Bee & my hubby... tapi ade gak kann sesekali tu guna Nuar... Sooo.. Cida jgn lar menyampah ngan Neena pulak yerr... hehehehee...