Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, November 12, 2009

Tuhan,,,, pelihara la dia di sana

Aku tak tahu nak gambarkan perasaanku... tiada ungkapan, hanya air mata... Aku sedar Allah telah menentukan segalanya... dari saat dia di jadikan sehingga la dia mati...

Aku kehilangan anak di dalam kandungan ku.... yer... baby telah di jemput oleh penciptanya... hancur luluh hatiku bila doktor bagi tahu tiada denyutan jantung pada dia... but she doing just fine that day....dan aku telah pergi ke dua tempat untuk pastikan imbasan itu tidak silap... ternyata dia telah tiada...

Anak ibu....

Dalam tempoh 5 bulan ini, kamu telah beri ibu kesempatan... merasai bagaimana perasaan seorg ibu...gembiranya hati ibu bila anak ibu active bergerak... tiap pagi... tengahari...malam... dan bila ibu marah, ibu sedih, baby bergerak seolah2 baby faham apa yang ibu rasa... tapi sepanjang malam ni ibu nangis... ibu mengharapkan respond baby walaupun ibu tahu baby dah tak ada... tapi hampa... hanya air mata yang teman ibu... baby dah tak ada....

Aku harus redha atas permergiannya... tapi berilah aku masa tuk lepaskan kesedihan ini... tiada kata yang boleh ku ungkap buat masa ni... hanya kesedihan yang tak dpt ku gambarkan... she still inside me... doktor kata process nak keluarkan baby bukan mudah sbb dia sudah 25 minggu... tambahan ini anak pertama... mungkin akan memakan masa... jadi doktor sarankan tuk buat di hospital kerajaan...mereka akan buat post mortem bagi mengetahui punya kematian... untuk apa??? Jangkaan kematian dia sudah hampir seminggu... sbb selama itu aku tak rasa dia gerak... doktor cakap muke dia kembang... air dalam rahim tak ada... aku tak tahu aku boleh tatap dia dlm keadaan macam tu...jangan di siksa anak aku...

Silap aku kerana melengahkan waktu... aku tak dpt memaafkan diri tuk itu...

Anak ku.... tenangla kamu di sana... ibu sentiasa doakan tuk kamu... satu hari nanti pasti kita jumpa...


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

7 comments:

mulan said...

cida..sabar banyak2...terkejut sangat bila dengar pasal ni...

jgn blame diri sendiri kerana ini semua ketentuan ALLAH..perit untuk kita tanggung, tp kita patut gembira sbb dia yg dipilih oleh ALLAH...

ingat cida...jgn putus asa...dan please, jgn bg suami buat keputusan untuk post mortem dia..baby sekecil itu...tak sanggup rasanya sampai kena post mortem..

doa banyak2...AHLI SYURGA dah anak cida tu..sama dgn anak saya...

fealize_eleanoer said...

yang ;(

sabar yer...

i x tau nk ckp mcm mane...i know how's ur feeling...x dpt nk diungkap dgn kate2 ;(

die telah pon menjadi bidadari syurga...

pasti die akan menarikmu masuk ke pintu syurga kelak...

;( takziah dari me n family...

Deqna said...

Terkejut dengar berita nie..
Sabar yer Cida.. ini ujian dariNya.. kuatkan hati, tabahkan semangat...

u take care.. kami paham apa yg cida lalui sekarang nie..

Takziah, dari kami.

Baby Angel said...

Kak shida, tabahkan hati yer... Salam takziah di atas kehilanganmu.. tapi percayalah, mungkin ni semua ada hikmah yang kita tak tahu..

Doakan untuk janin itu, sesungguhnya itu bayi syurga, yang akan tunggu ibu bapanya di pintu syurga nanti insyallah...

mai said...

so sorry hearing that..cida byk kan bersabar..percayakan ada hikmah disebaliknya..

NeenaAnuar said...

Takziah Cida.. anyway.. tak perlulah nak salah kan diri sendiri... sesuatu yg terjadi pasti ade hikmah nyer kan... doakan yg terbaik buat dia disana.. ternyata baby cida lebih disayangi oleh penciptanyer.. Al-Fatihah..

~CiK LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

takziah cida..
sabar bnyk2 yer...
ni suma ada hikmahnya...
kita doakn semoga dia tenang di alam sana...AMIN!!