Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, June 22, 2009

Hati2 kawan bila berbicara

Erm... terima kasih tuk semua yang wish me sbb mengandung... tapi ada setengah org tu... bunyik dia agak tak best... bila tanya berapa bulan, aku cakap 4 week plus... diorg kepelikan... aik nikah baru sebulan lebih jugak? apakah maksud anda tu yer agak2nya?

Kalau rasa belum berkahwin atau belum mempunyai anak, jangan la nak pelik sana-sini... yer saya baru nikah sebulan lebih... baby ni pun sama je seusia perkahwinan saya... jangan risau, saya still tahu halal haram walaupun saya dan suami macam belangkas sebelum kawin...walaupun saya kurang cerdik pasal agama, tapi saya still tahu membezakan baik dan buruk...usah buat terkejut, terkujat... sbb saya cukup menyampah... erti ucapan tahniah tu tak bermakna kalau anda buat muka kepelikan...



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

8 comments:

Hasra_Razali said...

Kalau dh nama manusia tu, mmg ada je benda nk buat nyakit kan hati org..lantak ler dorang, cida..asal kita tau apa kita buat, kan..

Ayen said...

Sabo jelaa...Yg bagi rezeki,dose n pahale bukan die tp Allah swt...

Fadhlina Budiman said...

Sabar je la..Mulut orang..gitu lah gayanyer..

NeenaAnuar said...

kasi hantam itu org! huhuhu..

alaaa.... bolayan jek cida.... yg penting kite tauu apa yg kite buat kannn...

Superstar said...

fuh parsit betul mulut kawan2 ko nih. bagitau salah. tak bgtau salah. ko penampo je la kalau diorang berbunyik lagi..

chempaka said...

org tu tak belajar sains kat sekolah dulu kot! Nak kira time period pun tatau. tak kepelikan pun, klu kandungan seusia dengan perkahwinan, sbb kandungan kita dikira pada hari pertama period kita bermula...

even, klu org tu baru kawen 2 minggu, tapi baru lepas period before dia kawen, hari first period tu akan diambil kira...tak kepelikan pun klu tetiba doktor kata kandungan dah 3 or 4 minggu...

Suki Cida said...

To all
Yah... sajer je tulis entry macam ni so that dia bukak mata sikit... jangan sesedap nak mengata... anyway saya gumbira dengan rezeki yang Allah bagi pada saya... syukur sangat2... time kasih yer semua...

Deqna said...

tulah derang tau sebenarnya tu cara pengiraan..

hehe saya sendiri pun sebenarnya sebelum ni pun tak tau.. bila dah kawen ni baru tau..