Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, June 22, 2009

Marah sangat-sangat....

Baru habis merajuk dengan Zamani... kali ni bukan merajuk... aku marah sangat2... pertama kalinya aku tinggi suara... first time... mmg tak tahan... meluap2 rasa marah... i dont know, dia tak suke kot duduk umah ni, kan sayang??? Kalau dia keluar gi kedai ke, gi beli rokok ke, mesti ambil masa yang lama... aku tak tahu kenapa? May be macam dpt new freedom kalau kuar tu,kan???

And biasalah org badan dua,kan... yang mengandung tahu la kot... kalau lapar macammana? Kan?? Bukan lapar biasa... luar biasa... sampai sakit2 hati ni... since weekend aku banyak sangat bergerak, ari ni aku rasa lemah badan sikit... so i asked him to tapau nasik for me... guess what...dia ambik masa 2 jam gi beli makanan... hangin tak? Aku duduk mengadap blog dari mula sampai ke sudah, dia tak balik...

Perut lapar dah ilang lapar dah.... yang muncul rasa sakit hati and geram...

So i sms him...( tak yah bawak balik nasik ai nak tido!) Aku rasa cukup dia tahu aku marah kot... aku terus off lappy and terus naik bilik... no reply... setengah jam aku tunggu tak jawab, tak ada bunyi kereta langsung...

Tetiba hati tak sedap... takut jugak jadi apa-apa... so lupakan marah sekejap, and called him.... no answer... 4 kali... aku mmg nak baling je Phone tukan.... kali ke lima baru angkat... gelak2... kata on the way balik... marah yang amat aku rasa... but dlm masa yang sama aku syukur la dia tak ada apa-apa....

"You kat mana ni?"
"On the way nak balik... asal nak marah2 ni?"

Aku letak fon, terus baring atas katil.... by that time dia dah balik, naik bilik... ajak makan, tapi aku tak nak... en Zamani terus jugak menujuk... aku degil tak nak makan.... hilang lapar hilang selera!

"Bole tak pikir pasal baby.... you nak marah pun..."

Aku rasa nak jerit je.... pikir pasal baby? Siapa yang tak pikir pasal baby, pasal isteri? 2 hour tuk beli makanan? No call no sms? And now cerita pasal baby? Perhhhh panasss hati ku...

Tetap degil.... dia nak pelok aku tolak....dia cube lagi tapi aku sakit ati... jangan gangguuuuuu aku nak soranggggg sorangggggg chewah jerit dlm hati.... last2 dia mengalah turun bawah... ha! bagi aku cool dulu!

Setengah jam pastu Zamani naik balik, keep pujuk bini dia yang mengada nikan.... tapi kalau korang sakit hati tak? Tapi aku sedar im being sangat durhaka... cukup la dia tahu aku marahkan? Buat apa nak tunjuk marah lama2... tak seri umah tangga... lalalalala. So suami ku , ku maafkan kesilapan mu...

To hubby, im sorry to...coz being isteri yang kurang ajar... meninggikan suara... forgive me... and i love you.... heheheh.... tu lakonan org mengandung ajo...

ok.. nak masuk tido... penat dok baca blog org, buat blog... sori aku baca je, tak komen sbb jiwa patik tertekan, bila Tuanku buat perangai....


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

10 comments:

Hasra_Razali said...

Politik org pregnant kah ini?? Nasib kamu baik Zamani, sbb marah dia kejap okey...so pas ni ingat, bab "lapar" nih mmg sensitip oooo.....
(giler awal aku drop komen hari ni, hahaha...tgh azan subuh skrg ni,nih~ni kan ada jugak aku kemengantukan kt office nnti nih..)

anna =) said...

dasyat2.. =)

Mr.Ana said...

hmm....bila baca entry ni rasa cam dejavu plak..hahahahahaa....macam pernah ku alami ja...hahaha.... kak long biasa2kan ler diri tu kena tinggai lama2 walaupun kuar beli rokok..hahahahaaha.....
on behalf of che ta...welcome to the club....keh keh

Suki Cida said...

hasra
ahak... berkat pagi subuh oooo... gigih ko eh... aku rasala... politik la ni... takkan ekonomi lak? hahahaha... rugi oooo preg lady ikut ekonomi...time ni demand lobeh2...

anna
ahak sila tau

Mr ana
Hahaha... korangkan kembar... well tak kisah kalau along nak kuar...but 2 hours tapau nasik je... aaaaa boleh pengsan di umah... heheheh.... erm nak tak nak join la the club,kan... hehehe...

MIZZNISS said...

xtaw rasa ngandung, tp jgn la marah2 ye... nanti baby jd cengeng..hehe

whisperingmoment said...

hehe kak cida..sungguh comel la majuk2 macam tuh..kemsalam kat baby ea hehehe

Anonymous said...

yay aku sokong ko meletup!haha.klu ngandung,mknn tu nyawa ok!
4 d guys out there,org lelaki dah lah xngandung,so paling tidak at least make urslf useful.habit ke,kebiasaan ke,life changes once dah nak jadi bapa.so sila utamakan yg utama.
Yesh akhrnya aku bersuara.mmg fhm sgt perasaan ko tnggu beras dituai,ditanak,dibungkus slama 2 jam. -zy

Suki Cida said...

Missnizz
Ahak... ok...malam tu tak dpt nak kawal perasaan... hehehe

Whisperingmoment
Comel? hehehe oh tu kena tanya sang lelabah... comel ke buruk... baby pun kim salam kat awak... :P

Zy
Time kasih... ada jugak yang faham aku... susah oooo nak nangis ooo rasa... adehhhh by the time ku masak sendiri pun dah selesai dah kan?

Che Ta said...

bravoo!
now ada lesen besar aa.. buat apa, nk ngada2 tahat optimus prime pun org takleh kata apa woo
ekeke
apa lagi.. gunakan sebaik mungkin!

Deqna said...

Rasanya kalau org lain di tempat cida pun akan buat cam tu jugak kot..