Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, June 22, 2009

Sambutan hari ayah/ abak...

Me very the bz... bangun agak lewat... tak gune punya menantu... kul 10 baru bangun... kui kui kui... tu la melayan si Zamani balik lambat... aku pun terbabas... bangun mandi, kejutkan Zamani turun... wah turun je brekpes dah siap... adeh segan bebenor... menantu jenis apa ni! *Haiyak haiyak... dush...wachaaaaa*

Menu pagi tu nasik lemak, kueh tiaw goreng, lemang oooo... selamat hari raya... Zamani ada perangai yang agak pelik... tercengang aku bila tengok dia makan lemang dengan susu manis??? Aku pengsan di situ... mak kata, diaorg di ajar oleh tok diorg, sbb tok diorg tak teror buat rendang...aku gelak kat situ jugak... ini sudah bagus! Raya tak yah buat rendang... sayang ketupat you makan dengan susu jugak tak? kahkahkah... dasar pemalas punya perempuan... nak mengelak je eh ko....


Tah apa je rasa... zamani suruh aku try... tak sanggup ku nak menerai dan memusnahkan warisan nenek moyang makan lemang dengan rendang ko pakai susu... ahak! mat salleh pun tak tahu nak menikmatinya *gelak syaiton*

Dalam aku gelakkan Zamani, rupanya Ijat pun menjangkit....

Laju je dia ambik susu tunang dlm piring... hahaha mmg sesuatu! Chewah Fifie dengan awie je normal makan rendang... tu biasa la... ni amat luar biasa... ijat sila ajar en din makan, kang kawin senang, kita tuang susu je, tak yah berpanas di dapur...lalalalalala....

Lepas sarapan kita ke Putrajaya, suami ku yang baik hati telah mengajak jumpa ayah sbb fathers daykan? So call pidah dia pun tak kisah ok je nak gi... so kita ke Tasik Putrajaya tuk sambut...sori gamba tak banyak, ni pun Zamani snap je satu... alamak sori semua....


Ayah baru baik demam... kena denggi, aku pun seram nak tido putrajaya... bukan apa, yer la risaukan dengan keadaan aku macam ni... chewah, Zamani very the caring berhati2 takut jugak aku di gigit nyamuk adesssss....

Lepas makan, kitaorg ke Alamnda... haiyakkkk.... ayah tak mo gi sbb tak sihat... so aku ambik peluang tu beli barang dapur kat carefour... Zamani minta izin nak gi gunting rambut tapi dia jumpa aku, jangan kata aku, ibu siap jerit...hahahah Zamani botak kepala! MasyaAllah apa suda jadi?


Ganas giler ok... tak suke....tapi... dua kali pandang... wah terjatuh cinta... pasal gambar dia hantar kat aku semua dulu time nak kenal tu, botak... hahahaha...

Carefour banyak sangat org... akhirnya zamani ambik benda alah ni letak barang2... ahak comel je, suami siapa kah itu???

Lepas tu kitaorg jalan2 ronda alamanda... ingat nak belikan kek tuk abak... sbb malam ni nak sambut dengan keluarga mertua... alamanda tak ada kedai kek ok... percaya tak? puas ku cari... nan ado... pi Secret rep kek semua habis... amboiii...sangat the laku...

So gi singgah bukit raja... dengan harapan la ada... ada tapi sungguh mengecewakan!

Kitaorg makan kat kedai tom yam kat kapar... boleh tahan la... anyah and family bagi hadiah minyak wangi kat abak... me and yang lain... on behalf beli kek... tu pun tak sedap.... eshhh frust tul!

Minyak wangi dengan tali handfone... abak tak pakai handfone... so tali PDA... wahh i like... DIOR! Pilihan yang tepat che ta!



Kak aisyah biasalah pengerusi majlis....

Hanya kek ni je yang dpt... me frust betul! sori semua...

Free gift... layannn...hahaha...

Anyah , Zamani, Fifie... aku kelakor sungguh... semua terkejut tengok zamani botak,bila dia duduk sebelah anyah, automatik bagi title upin dengan ipin... che ta tambah ayat perisa lagi... Fifi hang jadi kak rose... wakakaka.... siap pakai cekak lagikan? Sesuai....


Tambah junior sorag lagi... aliyahhhhhh....



Lepas makan acara potong kek... ngeh ngeh ngeh....

Abak mula acara potong kek... aisyah dok tengok... wan tak nak ajak sekali ke?

Oh time abak, aisyah tak ketinggalan...kena kacau!harus! heheh than anyah lak potong kek...

Than kak rose lak...opssss ampunnnn fifie... than fifi menyambung....chewah siap warning jangan letak kat blog... sori fifi... kena adil dan saksama... heheheh....

Sian laki ku membawa diri di hujung meja...ahak! tak la... memalu lak memula... hati nak jugak... tapi semua panggil, so suami ku tak ketinggalan potong kek.... yehhhh best dah jadi ayah... sok2 ko sibuk dengan ps2 hang, ku letakkan anak di hadapan mu sama... hehehehe....

Anyway sambutan sangat best semalam... i like! Happy fathers day semua....


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

7 comments:

Sang Lelabah said...

Happy Father's Day to..
1-ABAK
For being such a wonderful dady to me & my siblings. I cant repay you for ALL you've done/sacrificed for me throughout this life. Thank you so much!

2-AYAH
For accepting me as your SIL & accepting me into ur family. I'll take gud care of your "Along" as you amanahkan. Thank you.

3-Anyah a.k.a Ana Nur'Azizi
For being a gud father to both Aisyah+Aliya and being a gud brother to me. Walaupun kecik2 kita suke gaduh.. but bila dah besar2 ni..you, fifi & awie are my best buddies!

4-Achik a.k.a Ana Nur'Afifi
Though your son Khalis is not with you, but u did a great job as a father then. InsyaAllah, suatu hari nanti, Allah akan kembalikan Khalis padamu.

5-Shaiful Khenhaizi a.k.a my biras
You did a gud job as a father to Rayyan..sampai dia xleh renggang dgn ko...hehe. err, bila nak bagi Rayyan adik lak?

Cida Zamani said...

sang lelabah
tetiba dinda emo la kanda... sob sob... syukur kita dpt family yang best... we should built our family with the same basic love and care from our parents...

Hasra_Razali said...

Ermmm...tu dah ckup 2 botak tu...yg lagi dua tak nak joint ke?? kalau tak join botak pn tak per dh, cuma pakai cekak tu cm tak ssuai sgt ajer, kan...:p

iKHMAR said...

Oh..
Nak menyelit juge di sini buleh? Hehehe.. Lawak betoi upin & ipin tu. Hakhakhak...Boleh masuk mimpi nih! =p

anna =) said...

kak rose??..ahahahaha...bukan lah..'ABANG DUD'..hehehe

Suki Cida said...

hasra
ahak! no komen...

ikhmar
sila gelak... hahahah


anna
abang dud? awwwwww...keras la acik tu... hahahah

anna =) said...

ehem2 kak hasra...hehehehe...