Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, June 22, 2009

Aktiviti malam sabtu

murning...

When everyone berlumba2 nak cerita sambutan hari bapa... aku update secara maraton... satu2 dulu... weekend sekarang tak ada masa nak update blog and buat auto publish... buat kat opis je... mau bos aku luku kepala aku kalau tahu ni... ahak!

Ok nak cerita pasal ari sabtu... sepatutnya this week tido Putrajaya... tapi sbb kawasan umah ibu ada kes demam denggi, so tak berani la... rindu ibu membuak2... fuyooo tak pernah tak jumpa ibu selama ini ok... dulu study kat Melaka, tiap2 minggu aku gigih drive balik klang, walaupun balik hari...

Tapi di sebabkan suami ku prihatin terhadap binik dia... dia kata ahad pagi kita singgahla sekejap kat putrajaya, sambut fathers day... ok tu nanti aku cerita la... banyak nak cerita ni.... arggggghhhh tolong....

Mak dengan abak dah start kelas haji... insya Allah diorg akan ke Mekah menunaikan haji hujung tahun ni... alhamdulilla... so dalam pukul 8 tolak gi umah mak... itu pun lepas rehat kat umah... penat oooo aku tido dr kul 2 sampai kul 4, bangun solat, than basuh baju, kul 6 sambung tidi sampai magrib... itu pun kes merajuk... ahak! kena tengking dengan en suami... bukan tengking la... dia tak pernah tengking... dia tertinggi suara, aku pun apa lagi! lari...lari...lari... ambik bantal... tido! tak mo kawan ar! Kih kih kih... aca je mak enon... bengang la konon... dah tu rahsia umah tangga aku... yang penting bila tersentap macam tu, Zamani bertindak bijak pujuk isteri dia...ahak!i like....

Sampai umah mak, lepak makan ayam KFC... wahhh sangat best... tapi pedas... ada daaaa KFC, resepi baru mu membunuh perut ku... heheh tetiba jekan? Berbual dengan mak pasal kandungan... aku kan selalu je lapo tengah malam, rupanya mak kata elakkan... oh Puan Chempaka... may be leh ambik tips MIL kita ni... kot2 mual dah loya awak dah berkurangkan? Jangan biasakan makan malam, sbb itu mengajar anak kita tuk menyusu waktu tu...kalau kita dah biasa makan malam (atas kul 12malam) nanti baby akan menyusu atas kul 12 malam. Bagi Suriumah tu tak pa la... yang kerja, mampus nak berjaga... so mak kata, makan kenyang2 sebelum tido... jangan ikutkan sangat lapar memalam than makan... not gud! Erm... rupanya waktu mak mengandung Zamani, macam tu... mmg susah... sbb mak kerja... aik anak ibu pun nak ikut jejak abak ke???? Haizzzz....

Than sejam lepas tu anyah dtg dengan family... mak dengan abak buat buai tuk aliya... senang kalau dia dtg umah mak, at least dia tak banyak meragam... baby kalau masuk buai kata org tido lena... since Che Ta nak gi terengganu atas urusan kerja, dan Aliya tak ada org jaga, mak readykan buai tuk cik kecik kita...so itu untungnya mak ada 4 org anak lelaki... one thing about Zamani dan adik2 dia aku suke... diorg ni sangat berkerjasama... ahak... mcm wonderpet la pulak... mesti berdua la... kalau tak berdua, berempat... tak pernah ganjil... ada je yang mengekor... ahak! tak caya? meh try test tengok!


Aku rasa aku duduk kat ruang tamu tu lama... tak pulak aku dengan mak atau abak cakap "Fifie and Awie, pasang buai...." Tapi dua2 ni melekat pasang buai... ahak! tanpa di suruh... ampun adik2... ni bukan kutuk tau.... yang dua org tuan besar ni....

Buzy dengan lappy masing2 kan??? Betul tak aku cakap? Diorg mesti macam tu...heheheh spekulasi tak hengat... anyway diorg mmg rapat pun... even abak pun cakap diorg ni very the caring antara satu sama lain... sbb tu kalau diorg sama je, gua tak kasi chance oooo...nak gelakkan ke apa ke, aku dah tak kisah, sbb aku suke tengok relation yang ada kat diorg ni...

Ahak... fifie dia nampak je kalau aku pegang fon tu,kan... siap sound tepet lagi... ha ha pantang je nampak berlima.... masuk blog la tu... ahak! tahu tak pa...






Mereka ni weekdays payah nak jumpa, sbb anyah dengan Zamani kan dah tinggal luar... so bila weekend baru kumpul ramai2... since Awie teror pasal IT, so semua macam terujakan bila tengok lappy dia yang update tu...


Buai dah siap... Aliya lepak isap kaki duduk dlm buai tu sbb happy... Aisyah lak kak yang prihatin, kita sibuk masukkan Aliya, dia dah ready nak dodoi adik dia dlm buai tu... very the lawak la...tengok aksi dia ok... mak long malam tu mabuk2 kucing sikit... but alhamdulilla tak la teruk... heheheh tu yang duduk kat kerusi tak gerak...

Bagus kak long eh... dah besar kena sayang Aliya... sila jadi abak dengan pak cik2 mu yang lain eh... sejuk je hati tok dengan wan... tapi mak long pun sejuk sbb mak long tahu pak long ko kuar dengan siapa... ahak! senang sikit mak long nak cari pak long hang kalau dia menghilang....
Lepas tu, mak dengan abak ajak makan... so kami ramai2 gi ke Pak li kat ole -ole seksyen berapa gue tak hengat...

ok tu je cerita malam sabtu tu... ermm oh nak cerita... suami ku buat hal...lepas balik makan tu, Zamani hanto aku ke kamar... chewah gurau sikit-sikit, lentok lebih2 kalah kucing, aku tahu ada je tak kena... nak kuar la tu dengan fifie dengan awie... SEKEJAP!
Ok aku approvekan... so dia kuar aku terus tido... sedar kul 430 pagi dia nan ado kat sebelah... hati sudah panas... terus tak tido... kul 5 macam tu, masuk bilik macam pencuri... aku nampak dia kuarkan boxer dr beg pelan2... ku tontoni semua gerak geri dia... ahak! Walaupun aku rabun tahap dewa... yang tak tahan tu, siap suluh dengan hanfon tengok aku dah tido ke lum... panasnya hati aku kan... wah teruskan lakonan, lelap mata... ingat dah lepas la...
Dia baring... chewah cium tapak tangan aku... nak je ku tampo... heheh... ingat isteri oooo kurang ajar tampo suami... aku diam lagi... dia cium dahi, pipi, main rambut aku... aku lak pikir.... apa aku nak jerat dia ni eh... bagi dia sedar sikit... gerak2 sikit, dia peluk aku... chewah.. baiknya suami siapa ni?!!
Aku pun buat2 tersedar...
Aku :- Kul berapa ni?
Zamani :- Kul 3....
Aku rasa nak gigit je... kul 3 ??? hotak hang! Tipu tipu...
Aku :- Yer ke?
Zamani :- Yer sayang... kul 3...
Aku :- Bukan kul 5 ke sekarang?
Terus dia gelak, pelok aku kuat2.... kencing kuat dah sekarang!
Zamani :- Ampun sayang... ala bukan salah i... i naik kereta dengan diorg... takkan nak balik awal.
Yer alasan sama yang ku dengar anyah bagi kat che ta... ahahahah....
Aku :- I pernah dengar alasan tu... tak yah gune alasan anyah bole??
Zamani :- ok ok sori-sori... gi umah anyah tadi...pastu lepak luar...
Aku :- Apa gune fon? sms tak leh ke?
Zamani :- Tak nak ganggu you tido...
Aku :- Habis tu? apa beza sekarang? balik kacau i tido ni, tak ganggu ke?
Zamani gelak... hampeh tul!
Aku :- I haus... nak air... tolong ambikkan...
Tergelak2 terus turun ambik air tuk aku... heheheh....
Anyway saje je... aku tak marah pun... sbb aku tahu dia tak kemana, mesti berempat... tak pun bertiga... cume sajer je nak tengokkan? Dont worry la yang... i tak macam org lain, kuar adik beradik nak marah... it just sajer jekan? kasi panas hati...
HA! dah ku tulis kat sini, tak bermakna ko bole buat lagi ar.... ahak! ok tu je nak habaq...chow!
The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

6 comments:

Hasra_Razali said...

Kah kah kAh...padan muka!! Konon ek, masuk cm pencuri, ingat org tak sedar yer..hahaha...kelakar giler!! Bagus cida..bagus!!

anna =) said...

akak x tgk smlm aisyah tdo kt mane..dia tdo dlm buai aliya..hehehe

Sang Lelabah said...

Hhahahahaaa....
KANTOI! Bluek!
Berikut adalah sebab2/alasan2 atas tindakan ku utk kes balik kol 5pagi tu...
1-anyah xleh install celcom broadband to his lappy.. i tolong settlekan kat umah dia.
2-xleh balik coz bukan i yg bawak keta...kuikuikui...
3-masuk senyap2 coz xnak sume yg tido terjaga..x baik ganggu org tido nih..heheh
4-suluh muka u dgn handphone.. kan gelap, nak bukak lampu nanti terganggu u tido lak...kehkehkeh..
5-tipu masa? saje je nak tgk u alert tak... wakakakakaka...

sekian, time acih!

Cida Zamani said...

hasra
lain kali dia buat, aku ingat nak bukak mata besar2 time dia suluh muke aku tu...padan muke dia...

Ana
Ha! tak ambik gamba letak kat blog? iyo2 dia kata tuk aliya... hahaha

sang lelabah
*haiyak dush dush* menjawab nampak... heppppp biasa mulut tu ye!

Che Ta said...

oitt alasannn.. meh nk pecah lobang
derang lepak damai kejap je ponn..
haha
nasib baik laki den sudah flet
kalau tak, dgn dia2 sekali hilangg

Suki Cida said...

CHE TA...
Ahak! sudah ku bau penipuan itu... cume tak ada saksi di tempat kejadian... maklumlah kalau tanya tuan punya badan, confirm2 tak mengaku...kuncu2 pun kaber baik je kan? ahak!